Nieuwe turndanszaal klaar tegen deze zomer

Nieuwbouw turnhal schiet goed op

Nieuwbouw turnhal schiet goed op

Op de foto vlnr. Roger De Win (Pellikaanbouw), Steven De Ridder (CD&V), Eddy Vanden Heuvel (commercieel directeur Pellikaan), burgemeester Jos Emmerechts (CD&V) en Koen Verhoeven (projectleider Pellikaan). Foto: jhp

Meise -

De werkzaamheden voor de bouw van een nieuwe turndanszaal op het oefenveld van de Veteranen Wolvertem aan de Dries schieten goed op. Als alles naar wens verloopt, kan de nieuwe turnhal tegen deze zomer in gebruik worden genomen. De nieuwe infrastructuur kost 1,6 miljoen euro.

De hoge betonnen fundamenten geven al een duidelijk beeld dat de turnhal geen klein gebouw zal worden. ‘De vrije hoogte binnen in de turnhal is negen meter en de zaal is vrij van obstakels. Er komt een zone voor trampoline, vier kleedkamers, een berging, een lift voor mindervaliden, een turnhal (511 m 2) en een danszaal op de eerste verdieping. Het is ook de bedoeling om op het resterend perceel een bouwproject met sociale kavels te voorzien, want daar is nood aan in Meise', zegt burgemeester Jos Emmerechts (CD&V).

Afwerking

‘De turndanszaal zal gebruikt worden door Gym en Dans, Levedale - een woonvoorziening voor mensen met een beperking - en de Gemeentelijke Fusieschool', voegt fractieleider Steven De Ridder (CD&V) toe.

‘Gym en Dans zorgt zelf voor de afwerking. De vereniging, die al tal van (inter)nationale prijzen won, telt ruim 300 leden. Zij is nu gevestigd in de Stationstraat in Wolvertem in een gebouw dat tot op de draad is versleten. De verwarmingskosten lopen er enorm op. Eenmaal zij zich in de nieuwbouw vestigen, zal de energiefactuur een heel pak lager liggen. We zullen ook de uitschuifbare tribune van de sporthal van Meise naar de nieuwe sporthal hier in Wolvertem verplaatsen, waar ze meerdere keren per jaar kan worden gebruikt', weet De Ridder.

Subsidie

De gemeente krijgt voor het project aan de Dries een subsidie van 150.000 euro van de provincie Vlaams-Brabant. Buiten komt een parking met tachtig plaatsen, die ook voor andere evenementen kan worden gebruikt. De werkzaamheden voor de bouw van de nieuwe turnhal zijn begonnen in oktober jongstleden, net na de gemeenteraadsverkiezingen en zouden zonder overlast door het weer tegen begin mei dit jaar zijn afgerond.

Als Gym en Dans de nieuwbouw tegen deze zomer in gebruik neemt, dan zal de oude sportloods in de Stationsstraat worden afgebroken. Dat lot wacht ook het oud politiecommissariaat. In de plaats daarvan komt er een woonproject.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio