Beckham geeft loon bij PSG aan goede doel

Beckham geeft loon bij PSG aan goede doel

Foto: Reuters

BRUSSEL - David Beckham zet zijn carrière voort bij de Franse competitieleider Paris Saint-Germain. Dat meldt PSG donderdagmiddag tijdens een druk bijgewoonde persconferentie. PSG-voorzitter Nasser Al-Khelaïfi en sportief directeur Leonardo stelden de topspeler voor. Beckham tekent een contract tot 30 juni en geeft zijn loon weg aan het goede doel.

'Ik ben heel gelukkig', spreekt Beckham de pers toe. 'Ik ben 37 jaar oud en ik ben blij dat ik op mijn leeftijd nog zo veel aanbiedingen krijg. Parijs is altijd een grote stad geweest en de ploeg groeit de laatste tijd tot een topniveau. Ik ben zeer blij dat ik van deze club deel ga uitmaken en ik hoop de club nog heel wat bij te brengen.'

Eerder deze week raakte nog bekend dat ‘Becks' zijn conditie onderhield bij Arsenal. Arsène Wenger, de coach van de Gunners, voegde er wel meteen aan toe dat de middenvelder daar geen contract zou tekenen.

Geen loon

David Beckham zal niet rijker worden dan hij al is van zijn transfer naar PSG. 'We hebben iets beslist dat nog nooit gedaan is, denk ik', zei Beckham op de persconferentie. 'Ik krijg zelf geen loon van de club, maar dat bedrag wordt in goede doelen die zich inzetten voor kinderen gestoken. Ik ben enorm fier dat ik dat kan en mag doen en vind dat heel belangrijk.'

LA Galaxy

Beckham had geen club nadat hij vorige maand transfervrij het Amerikaanse LA Galaxy verliet. De 37-jarige middenvelder lag er tussen 2007 en 2012 onder contract. Hij begon zijn carrière bij Manchester United. In 2003 stapte hij over naar Real Madrid. Na vier seizoenen in de Spaanse hoofdstad koos de 115-voudige international voor een avontuur in de Major League Soccer. In 2009 en 2010 werd hij door Galaxy telkens enkele maanden uitgeleend aan AC Milan wanneer de Amerikaanse competitie stillag.