Vernieuwd zwembad verlengt openingsuren door massale opkomst

BEERSE -

Het vernieuwde zwembad in sportcentrum 't Beerke in Beerse heeft anderhalve week na de opening al veel succes. Daardoor moeten op bepaalde momenten zelfs mensen geweigerd worden omdat de maximumcapaciteit van het zwembad bereikt is.

Dat was onder andere op zaterdagnamiddag en zondagvoormiddag het geval. Toen daagden er veel meer zwemmers op dan het zwembad aan kan. Intussen zijn de openingsuren van het zwembad verruimd.

‘De meeste piekmomenten situeren zich 's avonds', zegt schepen van Sport Ingrid Van Genechten (N-VA). ‘In overleg met de mensen van Aquagym duren de publieke zwembeurten op weekdagen 's avonds tot 21 uur. Ook op woensdagnamiddag kan er nu gezwommen worden. Op die manier hopen we de toeloop wat meer te kunnen spreiden.'

Mogelijk is de drukte een tijdelijk fenomeen omdat de meeste inwoners nu willen komen kennismaken met het vernieuwde zwembad. Bovendien is het zwembad in Turnhout al een tijdje gesloten en worden herstellingswerken uitgevoerd in het zwembad van Lille , waardoor er ook vanuit die gemeenten zwemmers komen naar Beerse.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio