Kunstschilder zet Boomse geschiedenis in de verf

Kunstschilder zet Boomse geschiedenis in de verf

Rudi De Vos is meer dan een schilder.

Boom -

Rudi De Vos draagt de titel ambassadeur van Boom. Zijn schilderijen zijn een reis door de tijd die de Boomse geschiedenis doen herleven. Tot 28 februari stelt hij tentoon.

Rudi De Vos volgde een opleiding aan de kunstacademie van Berchem. Zijn werken zijn zo realistisch dat ze haast op foto's lijken. Hij schildert bewust niet op doek maar op een plaat die hij vooraf behandelt met een mengeling van terpentijn waarbij hij een gouden tint als basiskleur gebruikt.

De inspiratie voor zijn eerste werken haalde De Vos uit zijn jeugdherinneringen. Zo vormden de steenbakkerijen een dankbaar onderwerp maar ook cinema Plaza en Crèmerie Kennes, waar de Boomse jongeren in de jaren vijftig verzamelden, werden door De Vos vereeuwigd. Zijn schilderijen zijn ondertussen van cultuurhistorisch belang geworden en vertellen de geschiedenis van Boom zoals de schilder ze zelf beleefde.

In een latere periode vormden ook andere plaatsen dan Boom het decor voor zijn schilderijen en zocht hij inspiratie in de actualiteit. Met ‘Terhagen aan de Zuidpool' ,waarbij tientallen pinguïns in een sneeuwlandschap voor de kerk van Terhagen staan en het ' Zomerstrand' aan de Boomse Kaai, brengt De Vos de opwarming van de aarde onder de aandacht.

Naast zijn historische werken durft de kunstenaar ook al eens loopje met de realiteit nemen. Zo zit boven op de ‘Flash Tower' aan de Antwerpsestraat in Boom een woedende King Kong wild om zich heen te zwaaien en beeldt hij blueslegende en jeugdvriend Roland Van Campenhout als Keith Richards van The Rolling Stones uit.

Rudi De Vos exposeert nog tot 28 februari in de Hoogstraat nr. 20 in Boom, tel. 0479-54.55.17.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio