Na Paul's Boutique in Kleine Sint-Jansstraat scoort nu ook Frietlounge Appel met vers bereide snacks

Kortrijk valt massaal voor verse hamburgers

Print
Kortrijk valt massaal voor verse hamburgers

Gregory, Lensey en Dimitri openden twee weken geleden Frietlounge, die nu al een succes is, mede dankzij de verse hamburrgers. Foto: loh

KORTRIJK -

Een verse hap voor een lage prijs. Na Paul Drèze van Paul's Boutique hebben nu ook de broers Chris- tiaens van de Frietlounge Appel gesnapt dat die formule werkt. Verse hamburgers zijn in trek in Kortrijk, het verlies van Clerckies lijkt intussen verteerd.

Het is stilaan een hype in Kortrijk. Eerst was er Clerckies, de snackbar die met zijn verse hamburgers en heerlijke frieten al snel een populair adres werd op de Dolfijnkaai. Toen Clerckies de deuren sloot, waren veel fans ontgoocheld, maar de opvolging is verzekerd.

Paul Drèze, die eerder ook De Blauwe Frituur en Same Same startte, is de man achter Paul's Boutique in de Kleine Sint-Jansstraat, in de schaduw van K. Hij maakte van zijn Boutique een succes, nam een patent op zijn concept (verse hamburgers aan goedkope prijzen) en start ook elders zaken op. Er is nu ook een Paul's Boutique in Izegem.

Aan het gelijknamige kruispunt opende twee weken geleden de Frietlounge Appel, een frituur maar dan één met een slager in de keuken. Frietlounge Appel is nu al een voltreffer. Dat zeggen Gregory en Dimitri Christiaens, die samen met Lensey Vandendriessche drie maanden zwoegden om alles klaar te krijgen.

‘Een beginnend ondernemer moet zware investeringen doen. Maar we zijn er geraakt, met de glimlach', zegt Dimitri.

Frituren genoeg

‘Vroeger waren hier de burelen van Taxi Marcel gevestigd', vertelt Dimitri. ‘Toen de vorige huurder te kennen gaf ermee op te houden, zagen mijn broer Gregory en ik de kans schoon om hier een snackbar te beginnnen. Gregory is slager van beroep en ik werk ook bij DC Special op het Overbekeplein. Ik help mijn broer en zijn vrouw Lensey wanneer ik kan.'

VeeKaa burger

‘We hadden niet zomaar een frituur voor ogen', zegt Dimitri. ‘Die zijn er al voldoende. Omdat Gregoy slager is, heeft hij alle attesten om verse hamburgers te maken.'

Dimitri en zijn broer zijn grote KVK-fans. ‘En we houden van een knipoog. We maakten de VeeKaaburger waarin we alleen rood-witte kleuren gebruiken. Zoals rode salade en rode en witte ajuin.'

Zijn er stilaan niet wat teveel verse hamburgerrestaurants in Kortrijk? Paul Drèze verwelkomt zijn collega's alvast van harte in de stad: ‘Ik wens Frietlounge alle succes toe', zegt hij. ‘We vullen elkaar aan, ik zie dit niet als concurrentie. Dat vers geen vies woord is, wist ik al langer.'

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio