Engels publiek en pers ontvangen Mourinho met open armen

Engels publiek en pers ontvangen Mourinho met open armen

José Mourinho. Foto: ig

José Mourinho lag al bijna buiten bij Real Madrid, maar twee geslaagde Clasico's later heeft hij toch weer wat krediet gewonnen. De Portugese coach zal nu alles op alles zetten om na Porto en Inter Milaan ook Real naar de Champions League-eindzege te loodsen. En dan moet een terugkeer van The Special One vanavond in Engeland voor vuurwerk zorgen.

Daarvoor hield hij zaterdag tegen Barcelona ook zijn sterspelers aan de kant. Cristiano Ronaldo en Sami Khedira vielen nog een halfuur in, maar Xabi Alonso en Mesut Özil kregen rust. Zij moeten straks fris zijn om United te kloppen.

Na de training in het Etihad Stadium van Manchester City – het veld op Old Trafford lag er nog te slecht bij – uitte Mourinho zijn verwachtingen op de korte persconferentie.

‘Ik verwacht een ultradefensief United als wij aan de bal zijn en een zeer aanvallend United als zij de bal hebben. Voor ons geldt hetzelfde. Hoewel we achter staan (door het uitdoelpunt van Man Utd, nvdr.) moeten we goed verdedigen. United beschikt over ongelofelijk offensief talent.'

Klopt ook wel, want Alex Ferguson start wellicht opnieuw met drie spitsen – Wayne Rooney, Robin van Persie en Danny Welbeck – maar de Engelse pers had op gewaagdere uitspraken gehoopt. Daar staat de zelfverklaarde ‘Special One' immers om bekend. ‘En daarom wil Engeland hem ook terug', aldus ex-United-aanvoerder en analist Gary Neville. ‘De media missen Mourinho. Hij heeft een liefdesaffaire met het Engelse publiek en de Engelse pers. Ze houden van zijn directe manier van communiceren en in Spanje heeft hij bewezen dat hij nog altijd de succesvolle trainer van bij Chelsea is. Eigenlijk moet hij na dit seizoen gewoon terugkomen. Naar United, City of terug naar Chelsea.'

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES