'Fils de pute' komt Mbokani duur te staan

'Fils de pute' komt Mbokani duur te staan

Foto: Belga

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft dinsdag Anderlecht-aanvaller Dieumerci Mbokani een schorsing van vier speeldagen en een boete van 2.000 euro opgelegd voor zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen Racing Genk. De Geschillencommissie volgde zo het Bondsparket, dat eerder op de dag vier speeldagen eiste. Anderlecht gaat niet in beroep tegen de uitspraak.

De procureur vroeg twee speeldagen voor de overtreding op zich tegenover Jeroen Simaeys, die als een vrijwillige trap werd omschreven en niet als een professionele fout. Eén bijkomende dag eiste de procureur voor het gedrag van Mbokani tegenover de scheidsrechter die hij (heel sympathiek, dixit de procureur) voor 'fils de pute' uitschold. De voorwaardelijke speeldag stond nog achter zijn naam en neemt hij volgens de procureur dus mee.

'Ik wil me excuseren bij alle mensen die me volgen', reageerde Mbokani, die wel naliet om zich te excuseren bij scheidsrechter Boucaut. 'Die trap was niet om iemand te blesseren maar kwam uit frustratie over het verloop van de wedstrijd. Dat gebeurt nu eenmaal.'

Dat het niet zijn eerste verkeerde reactie is, ontkende Mbokani niet: 'Dat klopt, maar ik moet dan ook veel trappen incasseren en de refs begrijpen dat niet altijd.'

Door de schorsing mist Mbokani de laatste twee wedstrijden van de reguliere competitie, tegen KV Mechelen (9 maart) en AA Gent (16 maart), en de eerste twee speeldagen van de Play-offs. Landskampioen en huidig competitieleider Anderlecht liet immers al weten niet in beroep te gaan tegen de uitspraak.