Hulpdiensten ruimen puin van ingestort huis met handen om man te vinden

Levenloos lichaam arbeider vanonder puin ingestort huis gehaald

LEUVEN - Op het Sint-Jacobsplein in Leuven is het levenloze lichaam van de vermiste arbeider (38) onder het puin aangetroffen. Dat meldt de politie.

Er werd al de hele dag gezocht naar de man. Uit voorzichtigheid verwijderden de hulpdiensten het puin met de hand. Er werd ook gebruik van vier speurhonden, gespecialiseerd in het vinden van menselijke lichamen.

De woning op het Sint-Jacobsplein stortte kort na 11 uur in. Op dat moment waren in het pand meerdere arbeiders aanwezig. Ze waren renovatiewerken aan het uitvoeren. De meesten van hen konden de instortende woning tijdig verlaten.

Eén man, een 38-jarige man uit het Brusselse, bleef onder het puin achter en werd uren later dood teruggevonden. Het Leuvense parket komt ter plaatse met een wetsgeneesheer en het gerechtelijk lab om het lichaam aan een eerste onderzoek te onderwerpen.

Het parket heeft ook een bouwkundige deskundige aangesteld om de oorzaak van de instorting te onderzoeken, terwijl de Arbeidsinspectie een onderzoek voert naar de arbeidsomstandigheden van de aanwezige arbeiders.

De resten van de ingestorte woning zullen nu worden gestut om de verdere onderzoeken in veilige omstandigheden uit te voeren. Het Sint-Jacobsplein is door de instorting de hele tijd afgesloten geweest. De twee panden die aan het ingestorte huis paalden, werden ook ontruimd uit veiligheidsoverwegingen.

 

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio