Dealers riskeren tot vier jaar cel

Roeselare -

Negen drugsverslaafden, voornamelijk uit de streek rond Roeselare, riskeren zware straffen voor drugshandel.

Voor de hoofdbeklaagde, de Italiaan Luigi L. (35) wordt vier jaar cel gevraagd. ‘De beklaagden verkochten alle soorten drugs. Enkelen bewezen dat ze niet geneigd zijn om snel te stoppen', aldus de openbaar aanklager die een verbeurdverklaring van ruim 130.000 euro vorderde.

De drugshandel kwam aan het licht toen Roeselarenaren Nick P. (25) en Bjorn M. (21) op 10 september 2011 tijdens een controle in Antwerpen werden betrapt met 1 kilogram speed en 2.000 xtc-pillen in hun auto. Het duo vloog in de cel. De arrestatie schrikte de andere betrokkenen niet af. Zo zette de toenmalige vriendin van Nick P. de drugshandel gewoon voort.

De advocaat van Nick P. vroeg om hem nog een kans te geven. ‘Ondanks een moeilijke jeugd heeft hij altijd hard gewerkt om iets van zijn leven te maken', zegt Filip De Reuse. ‘Financiële problemen en zijn vriendin hebben hem aangezet om drugs te verkopen. Het is onfair van het openbaar ministerie om hem zwaarder te willen straffen dan zijn ex.'

Zijn toenmalige vriendin Kimberly M. (30) die al zeven jaar kampt met een speedverslaving, riskeert een straf van 24 maand. Haar ex-vriendin P. hangt een straf van 40 maand boven het hoofd. De andere beklaagden riskeren van 4 maand tot vier jaar. Vonnis op 23 april.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio