Rodriguez verdedigt toch titel in Waalse Pijl

Rodriguez verdedigt toch titel in Waalse Pijl

Foto: EPA

Joaquim Rodriguez zal vandaag dan toch starten in de Waalse Pijl. De Spaanse explosieve klimmer, die vorig jaar de Waalse klassieker won, heeft dat nieuws bevestigd aan onze wielerredactie. De Spanjaard is fit genoeg om te starten in de 77e editie van de Waalse Pijl (WorldTour). Ook zondag verschijnt hij aan de start van Luik-Bastenaken-Luik (WorldTour), de laatste voorjaarsklassieker van het seizoen.

Rodriguez ging zondag in de Amstel Gold Race na 205 kilometer in de aanloop naar de Gulpenerberg onderuit en moest opgeven. 'El Purito' werd zondag en maandag uitgebreid onderzocht in het ziekenhuis van het Nederlandse Maastricht, maar daar kwamen er naast een bloeduitstorting op het dijbeen geen noemenswaardige kwetsuren aan het licht. Na een twee uur durende training op dinsdag besloot hij woensdag toch van start te gaan.

'Ik besef dat ik niet in topvorm ben en heb nog steeds veel pijn, maar start toch want het rugnummer één motiveert me. Ik ben wel wat teleurgesteld, want voor mij is dit toch de belangrijkste week van het seizoen', aldus de winnaar van vorig jaar.

Vorig jaar won Rodriguez voor de eerste keer in zijn carrière op de Muur van Hoei, nadat hij er in 2010 en 2011 telkens op de tweede plaats strandde. In Luik-Bastenaken-Luik is zijn beste resultaat een tweede plaats in 2009.

Eerder lieten onder meer Contador en Sagan ook weten te zullen deelnemen aan de Waalse Pijl.

Corrigeer