Kapelletje afgebroken voor heraanleg gevaarlijk kruispunt in Weelde

Kapelletje afgebroken voor heraanleg gevaarlijk kruispunt in Weelde

Het kapelletje aan warenhuis Okay moet wijken voor de heraanleg van het kruispunt Laar-Koning Albertstraat. Foto: Eddy Meulemans

Ravels -

Het gevaarlijke kruispunt aan warenhuis Okay in Weelde wordt helemaal heraangelegd. Het oude kapelletje in de buurt moet daarvoor wijken.

Op het kruispunt van de gemeentewegen Koning Albertstraat en Laar in de Ravelse deelgemeente Weelde gebeurden de voorbije jaren tal van ongevallen en ‘bijna-ongevallen’ omdat er verschillende verkeersstromen bijeenkomen. ‘Er is te veel kruisend verkeer op het kruispunt’, bekent schepen van Openbare Werken Patrick Van den Borne (CD&V).

Om de verkeersveiligheid in de buurt te verbeteren besliste het gemeentebestuur van Ravels om het kruispunt opnieuw in te richten. Zo komt er onder meer een aparte in- en uitrit voor de klanten van supermarkt Okay. ‘Ook het kapelletje op het kruispunt wordt afgebroken en acht meter verderop weer opgebouwd’, zegt schepen Van den Borne.

De heraanleg van het kruispunt maakt deel uit van een groot wegenis- en rioleringsproject in Weelde. Alle huizen aan het Laar worden aangesloten op een gescheiden riolennet. Ook wordt het wegdek vernieuwd en worden de elektriciteitsleidingen in de straat ondergronds gebracht. De werken starten meteen na het bouwverlof en worden uitgevoerd door aannemer DFM uit Ravels.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio