Organisatie brengt mensen samen om contacten uit te wisselen

Bedrijven en verenigingen sluiten deals op Beursvloer

Jürgen Verhelst, Marianne Marchand en Elvis De Coninck besloten gisteravond aan de rondetafel om samen te werken. Foto: credit

Ieper -

Dertig verenigingen en evenveel bedrijven toetsten gisteravond intensief elkaars vraag en aanbod af op de Beursvloer. Dit initiatief heeft als doel dat beide partijen er samen beter van worden. Er werden alvast tientallen deals gesloten.

‘Aanbod en vraag van verenigingen en bedrijven worden op deze avond aan elkaar gematcht. Het resultaat is een win-winsituatie’, legt Marjola Maes van Degels Metal, ambassadrice van de Beursvloer, uit. ‘De stad was onmiddellijk gewonnen voor dit idee’, voegt schepen van Economie Katrien Desomer (CD&V) eraan toe. Onder andere de dienst communicatie werd ingeschakeld.

Talenten, diensten, mankracht, publiciteit, materiaal, lokalen, massages, een leuk of interessant tijdverdrijf: de meest uiteenlopende zaken werden gisteren uitgewisseld tussen bedrijven en verenigingen in de twee uur tijd die ze daarvoor hadden. En tussendoor werd op een informele en gezellige manier genetwerkt.

In geen tijd werden tientallen deals beklonken. De droom van de organisatie was om uiteindelijk tot zestig matches te komen. ‘En dan achteraf kunnen nagenieten dat je hebt meegewerkt om mensen samen te brengen’, glundert Marjola Maes.

Tombolaprijzen

Brigitte Dewulf van De Lovie was gisteren op zoek naar tombolaprijzen voor het evenement Feesten in het Park van het centrum voor begeleiding van personen met verstandelijke handicap. ‘Dit is een schitterend initiatief om snel contacten te leggen’, zegt ze. ‘Het is een menselijkere manier dan van deur tot deur te gaan.’ De eerste match die Brigitte gisteravond sloot, was met Jeroen Porteman van de gelijknamige optiekzaak. ‘In ruil voor publiciteit geef ik onder andere een verrekijker aan De Lovie om hun prijzenkast aan te vullen. Het geeft ook een goed gevoel als je elkaar kunt helpen’, meent hij.

De KSA van Ieper was dan weer op zoek naar een vervoermiddel om hun materiaal naar een kampplaats te brengen. ‘We kunnen ons heem een nachtje ter beschikking stellen of zijn met dertig leiders om hier of daar een handje te helpen. We vinden dit beter dan een bedeltocht langs de bedrijven’, aldus de jeugdvereniging.

Accountant belastingconsulent Jürgen Verhelst uit Zonnebeke vond gisteren tot zijn grote tevredenheid een Country & Line Dance-groep om zijn teambuildingdag op te fleuren met dans en muziek. ‘Elvis De Coninck en Marianne Marchand van Silverado wonen net als ik in Zonnebeke, maar nooit eerder zijn we elkaar tegen het lijf gelopen’, zegt Jürgen. ‘De dansers krijgen in ruil fiscaal advies en hulp bij het beheren van de clubkassa. Dit kan het begin zijn van een mooie samenwerking.’

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio