Mode

Wat je beter niet tweedehands koopt

Wat je beter niet tweedehands koopt
Vandaag kan je bijna alles tweedehands kopen, maar dat is niet altijd een goed idee. Zakenwebsite Business Insider stelde een lijst samen met zeventien spulletjes die je beter nieuw koopt om veiligheid- en gezondheidsrisico’s te vermijden.

Fietshelmen
Hoe mooi de helm er ook uitziet, binnenin kan het hoofddeksel beschadigd zijn waardoor deze geen optimale veiligheid garandeert.

Ledikantjes
Baby’s gaan wild tekeer (lees: bijten en trekken) in hun bedjes. Voorkom het risico dat jouw kleintje gevaar loopt in een wankel exemplaar.

Laptops
Als kleine mankementjes evolueren tot grote problemen, kan je helaas niet naar de klantendienst omdat jij het toestel niet als eerste hebt gekocht.

Sportschoenen
Oppassen geblazen met schoenen: deze hebben zich al aangepast aan de voet van de eerste eigenaar. Het risico? Als jij ermee gaat sporten en ze passen niet goed bij je voeten, dan vergroot de kans op blessures.

Kookgerei
Een gebruikte pan of kom heeft niet zelden een versleten antibaklaag, waardoor je deze moeilijk kan schoonmaken en er dus sneller bacterieën in achterblijven.

Hoofddeksels
Hoofddeksels zijn moeilijk te wassen, waardoor de haren (of zelfs luizen) van de vorige eigenaar er misschien nog aan kleven.

Blenders
Dit keukentoestel moet voorzien zijn van scherpe mesjes, maar deze kunnen bot zijn bij een tweedehandsexemplaar. Daardoor kan het wel heel lang duren voordat je een gladde smoothie hebt...

Stoffen meubels
Vlekken en geurtjes zijn moeilijk weg te krijgen uit stoffen meubels. Neem je toch het risico, dan doe je er goed aan om ze opnieuw te laten bekleden.

Camera(lenzen)
Een minuscuul krasje op de lens kan er al voor zorgen dat al jouw kiekjes mislukken. En je wil natuurlijk dat de mooiste momenten van je leven zonder krassen worden gefotografeerd.

Beddengoed
Van allerlei beestjes tot en met schimmels: je weet niet vanwaar de matras komt en ook niet wat er allemaal mee gebeurde...

Badmode
Een bikini of badpak moet je kunnen passen om te zien of het je lichaam flatteert. Een tweedehandsexemplaar is meestal al uitgerekt. Bovendien is het ook niet echt hygiënisch. Hetzelfde geldt voor duikpakken.

Stofzuigers
Als je je huis grondig wil schoonmaken, dan koop je het best een nieuwe stofzuiger. De zuigkracht van tweedehandsmodellen stelt vaak teleur.

Kinderstoeltjes
Veiligheid primeert op alles, terwijl een tweedehandszitje kan beschadigd zijn waardoor het niet helemaal safe is.

Autobanden
Het risico is te groot dat je de weg op gaat met beschadigde banden.

Computersoftware
Software moet geïnstalleerd worden met behulp van een code, maar die codes kunnen slechts enkele keren worden ingegeven. In het slechtste geval krijg je dat computerspel of programma dus niet geïnstalleerd.

Het beste van Enkel voor abonnees