Voorwaardelijke straf na dodelijk ongeval

Voorwaardelijke straf na dodelijk ongeval

Bij het ongeval raakte de mobilhome van Geert Boogaerts en zijn vrouw versplinterd tussen twee vrachtwagens. Foto: dji

Haacht/Gistel -

Yvan N. (45) uit Heist verscheen gisterochtend voor de Brugse politierechtbank voor zijn aandeel in een dodelijk verkeersongeval. Daarbij kwam de 47-jarige Geert Boogaerts uit Tildonk bij Haacht om het leven. ‘Die man heeft dat ook niet gewild’, zegt zijn weduwe.

Het ongeval gebeurde in juli vorig jaar op de autostrade E40/A18 tussen Jabbeke en Veurne ter hoogte van Gistel. De mobilhome van Geert Boogaerts, een 47-jarige man uit Haacht, werd versplinterd tussen twee vrachtwagens. De man was met zijn vrouw Karine Blommaers en hun 11-jarig zoontje Rob op weg naar een motorbijeenkomst voor jongeren in Frankrijk. Van de mobilhome bleef haast niets meer over. Geert overleefde de enorme klap niet. Zijn vrouw en zoontje konden als bij wonder levend uit het wrak geholpen worden.

De chauffeur van de vrachtwagen die achter de mobilhome reed, moest zich gisteren in de politierechtbank van Brugge verantwoorden. Hij kreeg een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden, een geldboete van 1.200 euro en een rijverbod van één maand. De man zou eventjes onoplettend geweest zijn en daarbij de camper achteraan geramd hebben. Die werd daarbij tegen de voorliggende vrachtwagen gekatapulteerd.

De discussie werd gisteren in de rechtbank echter opnieuw geopend. De Duitse chauffeur van de voorste vrachtwagen had tien dagen later namelijk een andere verklaring afgelegd. Volgens hem was het mogelijk dat de mobilhome eerst zelf een ander voertuig had aangereden en pas daarna door de tweede vrachtwagen werd geramd. Daar gaf de rechter echter geen gehoor aan.

‘En terecht’, zegt de weduwe van het slachtoffer. ‘Ik zat er bij en ben er zeker van dat we niemand geraakt hebben.’

De beklaagde, Yvan N., is sinds het ongeval gestopt als vrachtwagenchauffeur. ‘Die man liep een trauma op’, klinkt het bij zijn advocaat. ‘Hij is dan ook kort nadien gestopt als vrachtwagenchauffeur omdat hij het mentaal niet meer aankon.’

Ook het slachtoffer Geert Boogaerts was jarenlang vrachtwagenchauffeur.

‘Ik durf niet zeggen dat hij het omgekeerde niet meegemaakt zou kunnen hebben’, zegt zijn weduwe. ‘Die man heeft dat ook helemaal niet gewild. Hij moet er nu ook de rest van zijn leven mee leven. Ik vind dus dat hij op dat vlak al heel zwaar gestraft is. Wat ik van het vonnis vind? Geen enkele uitspraak zou mijn man teruggebracht hebben.’

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio