Seks & Relaties

De acht fases van een relatie

De acht fases van een relatie

Foto: Shutterstock

The Chive is niet bang van veralgemeningen en heeft het verloop van het datingproces geschetst. Als het van de entertainmentsite afhangt, kent elke relatie acht fases.

Fase 1: De kennismaking

Tijdens de eerste date vertellen mannen en vrouwen wel eens een leugentje om bestwil om aantrekkelijker over te komen.

Fase 2: Meligheid troef

Als de verschillende dates tot een relatie leiden, gedragen mensen zich dolverliefd en overladen ze elkaar met complimentjes en willen ze zoveel mogelijk tijd met elkaar doorbrengen.

Fase 3: Lekker comfortabel

Man en vrouw kennen elkaar al een tijdje en kunnen elkaars boertjes en windjes verdragen. Soms lachen ze er zelfs om.

Fase 4: De te comfortabele fase

Jullie delen echt alle informatie met elkaar en doen minder moeite om sexy te zijn in elkaars gezelschap. De sleur sluipt in jullie relatie.

Fase 5: De ergernissen

Weet je nog die windjes, boertjes en rondslingerende kledij? Nu vind je het helemaal niet meer grappig en begin je te denken dat je misschien weer als vrijgezel door het leven moet gaan.

Fase 6: De breuk

Als de ergernissen een climax bereiken, hak je de knoop door en beëindig je de relatie. De ene partner stort zich in de armen van een nieuwe vlam, de andere blijft verweesd achter en wentelt zich in herinneringen.

Fase 7: De tweede kans

Het koppel beseft dat ze niet zonder elkaar kunnen en geven hun relatie een nieuwe kans.

Fase 8: Het huwelijksaanzoek

Het botert opnieuw goed tussen man en vrouw en om dat te bewijzen, doet een van beiden een huwelijksaanzoek. Als het huwelijk niet vlot gaat, kan de cyclus – al dan niet na een echtscheiding - opnieuw beginnen vanaf de eerste fase.

 

Corrigeer

In het nieuws

Het beste van Enkel voor abonnees