In een hoek van de Grote Markt protesteerden vrijdag een dertigal leden van Vlaams Belang, Tak, Voorpost en NSV tegen hun komst.

Filip en Mathilde, die een creatie droeg van het Belgische modehuis Natan, zullen in het stadhuis kennismaken met de Vlaams-Brabantse deputatie, het Leuvens schepencollege en verdienstelijke inwoners op vlak van welzijn, cultuur, bedrijfsleven en sport. Nadien volgt een wandeling over de Grote Markt, het Rector De Somerplein en een stuk van de Bondgenotenlaan.

Nadien krijgen ze in concertzaal Het Depot aan het Martelarenplein diverse artistieke optredens voorgeschoteld, onder meer van de Leuvense rockband Willow. Het bezoek wordt om 13.15 uur afgesloten met een werklunch over de internationale evolutie van Vlaams-Brabant in het

provinciehuis.

Het bezoek aan de provincie Vlaams-Brabant is de eerste blijde intrede van het nieuwe koningspaar sinds Filip op 21 juli tot koning gekroond werd. Nadien volgen nog bezoeken aan alle andere provinciehoofdplaatsen. Op 10 september komt Waver aan de beurt, op 17 september Bergen, op 24 september Hasselt, op 27 september Antwerpen, op 2 oktober Namen, op 11 oktober Luik, op 16 oktober Gent, op 18 oktober Aarlen, op 23 oktober Eupen en op 25 oktober wordt in Brugge afgesloten.