Mode

De elegante man is opnieuw hip

De elegante man is opnieuw hip

Foto: shutterstock

Fotograaf Rose Callahan en auteur Nathaniel Adams gingen voor hun boek ‘I Am Dandy: The Return of the Elegant Gentleman’ op zoek naar trendy mannen van over de hele wereld. Het resultaat is een verzameling van 57 moderne dandy’s als ode aan de elegante man.

Van typisch Britse mannen in tweed tot Amerikaanse jazzmuzikanten die recht uit de Roaring Twenties lijken te komen, als we het boek mogen geloven dan zijn de mannen van vandaag allemaal stijlvolle, elegante heren.

Helaas ontkracht Michael ‘Atters’ Attree, een van de mannen in ‘I Am Dandy’, dat beeld al snel: ‘We leven in een slordige wereld met te veel politieke correctheid, hamburgers en warme Fanta.’ Hij betreurt dat de eeuwenlange Britse traditie van elegantie werd vervangen door de hang naar comfort en conformiteit.

Ook Michael Davis, een 30-jarige illustrator en jazzmuzikant uit New York, kreeg een plekje in het boek. Davis is dol op strakke pakken, brandschone schoenen en kleurrijke vestjes: ‘Een wijze man vertelde me ooit dat alle jazzmuzikanten één gevoel delen: ze haten het wanneer hen verteld wordt wat ze moeten doen.’ Het kan hem niet schelen wat anderen van zijn kledingstijl vinden. Alleen als hij uitgenodigd wordt op een feest waar iemand anders in de bloemetjes wordt gezet, zal hij zich met opzet iets minder opvallend kleden. ‘Ik wil hen niet overschaduwen,’ zegt hij. ‘Nu ja, als ze mij uitnodigen weten ze natuurlijk wel wat hen te wachten staat.’

Het boek ‘I Am Dandy: The Return of the Elegant Gentleman’ van Rose Callahan en Nathaniel Adams kost 36,99 pond (of 44,33 euro) en werd uitgegeven door Gestalten .

Externe links
Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees