Geen vlinders in oranjerietuin Vordenstein

Geen vlinders in oranjerietuin Vordenstein

Anita, Steffie en Patrick zetten hun plannen door voor een sociale lunchroom in de oranjerie van het park. Opening begin 2014. Foto: jaa

Schoten -

Er komt geen vlindertuin in de ommuurde oranjerietuin van park Vordenstein. Lunchroom Steffie opent er begin volgend jaar wel zoals gepland de deuren.

Dit voorjaar ging de Vlaamse overheid op zoek naar projecten om het mooie, maar al te rustige park Vordenstein wat rendabeler te maken.

Het idee om er een inheemse vlindertuin in te richten, kwam naar voren. De Waaslandse vlinderkenner Bram Pauwels en biologe Manon De Graaf trekken zich nu onverwacht terug. ‘Het koppel geeft privé-redenen op en wij hebben die aanvaard’, zegt Kris Van Slijcke, die het dossier voor het Vlaams Agentschap voor Natuur en Bos opvolgt.

Het vlinderproject zou ongeveer 1/3 van de tuin innemen. Men mikte onder meer op scholen en andere groepen als potentiële bezoekers.

Ook voor bijen en de honing die ze voortbrengen zou er voldoende aandacht zijn in een bijenhal. Maar de het project dreigde de initiatiefnemers boven hoofd te groeien en ze gooien nu de handdoek.

Sociaal Restaurant

Het blijft wel de bedoeling dat in januari 2014 Lunchroom Steffie de deuren zal openen in de oranjerie van park Vordenstein. De Vlaamse overheid laat daartoe momenteel alleszins nog wat voorbereidende werken uitvoeren aan het gebouw.

Patrick Baetens (48) zal achter het fornuis staan en zijn echtgenote Anita Luyckx (44) zal samen met dochter Steffie en andere jongeren met een verstandelijke beperking voor de uitbating instaan.

Het wordt een sociaal restaurant waarbij het sociale aspect hem zit in de personen die er zullen werken.

Music For Life

Patrick en Anita zijn druk bezig met de voorbereidingen en kregen zopas een opsteker met de mededeling van Studio Brussel dat het project geselecteerd werd als een van de goede doelen in het kader van de actie Music for Life.

Het was de Brasschaatse Katrin Delannoye die Lunchroom Steffie voorgedragen heeft.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio