Marcel Vervloesem krijgt celstraf van 18 maanden

Turnhout / Herentals -

De strafrechtbank heeft Marcel Vervloesem (61) uit Turnhout veroordeeld tot een effectieve celstraf van 18 maanden voor aanranding van de eerbaarheid van een neef van hem.

In januari vorig jaar heeft Vervloesem, die eind jaren negentig met de toenmalige werkgroep Morkhoven kinderporno bestreed, in zijn woning in Turnhout een toen 17-jarige neef aangerand. De jongen was gevraagd om te helpen met een kast te verplaatsen, maar werd verplicht om aan seksspelletjes deel te nemen. In een opgenomen gesprek tussen Vervloesem en zijn neef is te horen hoe hij tegen de neef zegt dat hij zijn onderbroek weer mag aandoen na de massage.

Volgens het openbare ministerie weet Marcel Vervloesem perfect welke jongeren hij moet uitkiezen en spreekt zijn strafverleden niet in zijn voordeel. Hij werd in 2008 door het Antwerpse hof van beroep veroordeeld tot vier jaar cel voor seksueel misbruik van minderjarigen. De advocate van Vervloesem gaf ter verdediging aan dat het verhaal verzonnen zou zijn door de neef, maar daar ging de rechtbank niet op in. Vervloesem werd beticht van drie feiten en is wel voor twee daarvan vrijgesproken. Hij is voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt en moet aan het slachtoffer en diens moeder een voorlopige schadevergoeding van 1 euro betalen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio