Hofleverancier vestigt zich aan Wilde Zee

Koninklijke chocolaatjes komen naar Antwerpen

Koninklijke chocolaatjes komen naar Antwerpen

Mary is al 72 jaar hofleverancier. ‘Antwerpen stond al een hele tijd op ons verlanglijstje’, zegt bestuurder Olivier Borgerhoff. Foto: dbw

ANTWERPEN -

De wijk aan de Wilde Zee is al langer het Antwerpse mekka van de chocolatiers. Sinds kort kunnen chocoladeliefhebbers ook terecht bij de Belgische hofleverancier Mary. Die wist een prachtig hoekpand aan de Korte Gasthuisstraat op de kop te tikken.

Al 72 jaar lang is chocolatier Mary de officiële hofleverancier van het Belgische vorstenhuis. Hoewel koning Filip die verbintenis met vijf bijkomende jaren verlengde, is de ambachtelijke zaak altijd kleinschalig gebleven.

‘We waren eigenlijk bekender in het buitenland dan in België’, zegt afgevaardigd bestuurder Olivier Borgerhoff. ‘In het verleden kregen we onder meer de Amerikaanse presidenten Bush en Clinton, en de Franse president Sarkozy over de vloer. Daarnaast rekenen we ook heel wat bekende acteurs tot onze klanten.’

Verlanglijstje

Sinds Olivier Borgerhoff vijf jaar geleden aan het roer van Mary kwam, begon de chocolatier aan een verdere expansie. ‘Antwerpen stond al een hele tijd op ons verlanglijstje’, zegt Borgerhoff. ‘Heel wat van onze klanten wonen daar, en lieten onze producten overbrengen met een bestelwagen. Nu kunnen zij perfect terecht aan de Wilde Zee.’

In die wijk krijgen ze af te rekenen met heel wat concurrentie. Zowat alle bekende chocoladehuizen hebben er intussen een filiaal: van Neuhaus over Leonidas tot Burie. ‘Toch was het een bewuste keuze om de concurrentie aan te gaan’, zegt Borgerhoff.

‘Volgens ons zijn we het sterkst in een volledig competitieve omgeving, waar sowieso veel chocoladeliefhebbers rondlopen.’ De chocoladeproducten van Mary zijn volgens Borgerhoff ambachtelijker dan bij de traditionele chocoladehuizen. ‘We gebruiken enkel de meest verse producten, ook voor onze noten en vanillestokjes. Die laatste snijden we bijvoorbeeld nog manueel open. Er wordt werkelijk niets ingevroren bij ons.’

Hogere prijs

Dat weerspiegelt zich ook in de prijs, die ongeveer 10 procent hoger ligt dan bij de traditionele chocolatiers. Voor een pakje van 250 gram betaal je 17 euro, voor 500 gram 34 euro.

‘Voor die prijs krijg je niet alleen de meest ambachtelijke chocolaatjes maar ook een luxueuze verpakking’, zegt Borgerhoff. ‘Onze doosjes zijn intussen uitgegroeid tot een waar collectorsitem.’

Chocolatier Mary, Korte Gasthuisstraat 34

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio