Stadslandbouw op terreinen OCMW voor pop-up restaurant

Restaurant Dok krijgt groenten uit rusthuis

Restaurant Dok krijgt groenten uit rusthuis

Foto: fvv

Sint-Amandsberg -

Op ongebruikte terreinen van het OCMW-woonzorgcentrum Het Heiveld in Sint-Amandsberg mogen de sociale werkplaatsen Con Brio en Labeur groenten en kruiden beginnen kweken. Die zijn bedoeld voor het pop-up restaurant dat in mei op Dok opent. Zowel aan het restaurant als aan het stadslandbouwproject, hangt sociale tewerkstelling vast.

‘We hadden hier toch een terrein liggen waar de eerstkomende jaren niets gebeurt’, stelt OCMW-voorzitter Rudy Coddens. Hij heeft het over een lap grond naast het woonzorgcentrum Het Heiveld aan de Antwerpsesteenweg, waar het OCMW nog servicewoningen plant. ‘Toen bleek dat Labeur en Con Brio op zoek waren naar grond voor een stadslandbouwproject, heb ik niet geaarzeld om dit voor te stellen’, zegt Coddens.

De stadslandbouwtuin achter het rusthuis is liefst 7.000 vierkante meter groot. De eerste zaadjes voor groenten en kruiden zijn intussen geplant. De oogst is bedoeld voor Le Petit Botanique, een pop-uprestaurant dat in mei op de site van Dok opent.

Klik hier en lees meer in De Gentenaar van zaterdag 15 maart.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio