Beauty

Dit is het geheim van vrouwelijke schoonheid

Dit is het geheim van vrouwelijke schoonheid

Foto: Photonews

Volgens onderzoek uitgevoerd door Amerikaanse plastische chirurgen zit het geheim van vrouwelijke schoonheid in de vorm van de neus. Zo hebben bekendheden als Scarlett Johansson, Jessica Biel, Kate Middleton en Kate Beckinsale een ‘perfecte’ neus.

Volgens de onderzoekers is dit het eerste onderzoek dat bepaalt hoe de perfecte neus er uit moet zien. Concreet hebben ze gevonden dat de neus in een hoek van 106 graden gepositioneerd moet zijn. Mensen met een neus in een hoek kleiner dan negentig graden zien er eerder mannelijk en neerslachtig uit. Deze conclusies werden getrokken na 4.000 mensen tussen 18 en 25 jaar bevraagd te hebben. De respondenten kregen foto's voorgeschoteld van vrouwen met neuzen die in een hoek van 96, 101, 106, 111 of 116 graden stonden. De vrouwen met een reukorgaan van 106 graden werden het knapste bevonden.

Het zou dus goed kunnen dat het geheim van schoonheid eindelijk ontrafeld is. "Doorheen de geschiedenis hebben geleerden geprobeerd om vast te leggen hoe schoonheid bepaald wordt. Egyptische kunstenaars grepen daarvoor al terug naar verhoudingen in het gezicht, maar volgens ons is het de eerste keer dat er een beroep gedaan wordt op de draaiing van de neus om schoonheid te bepalen", zegt professor Omar Ahmed van de universiteit van New York die reageert op de resultaten van het onderzoek.

Actrice Scarlett Johansson is één van de gelukkigen die de perfecte neus heeft volgens het onderzoek. Ook Jessica Biel, Kate Middleton en Kate Beckinsale passen in het plaatje. Dat verklaart ook meteen waarom een ‘nose job’ één van de meest gewilde operaties is bij bekendheden. Charles East, een Britse plastische chirurg gespecialiseerd in neusoperaties, benadrukt dat er veel vraag is naar de neus van Scarlett.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees