Belgisch bedrijf bouwt Legoland in Dubai

Belgisch bedrijf bouwt Legoland in Dubai

Het oorspronkelijke Legoland, in Billund (Kopenhagen). Foto: *

De Belgische bouwgroep Besix gaat in Dubai mee bouwen aan het nieuwe themapark Legoland. De werken werden vorige maand gestart en zouden binnen twee jaar klaar moeten zijn. Besix heeft er, via filiaal Six Construct, 500 mensen aan de slag. De waarde van het contract bedraagt tussen de 250 en de 300 miljoen dirham (52 à 63 miljoen euro).

Legoland heeft al zes parken in de wereld, onder meer in thuisland Denemarken en in Florida. Het nieuwe park in Dubai is het eerste in het Midden-Oosten. Het gaat deel uitmaken van een breder aanbod aan pretparken, met een Bollywood-park en Motiongate, een variant op Universal Studios.

Projectontwikkelaar is de Meraas Holding, die de steun heeft van sjeik Mohammed bin Rashid al Maktum. Volgens de Amerikaanse krant USA Today wil hij 2 miljard euro investeren in een cluster aan themaparken, die tegen de Expo van 2020 extra toeristen naar Dubai moeten lokken. Volgens USA Today zijn er zelfs plannen voor het grootste reuzenrad ter wereld en een themapark gebaseerd op de koran.

Ferrari World

Voor Besix is het niet de eerste keer dat men bouwt aan een entertainmentproject. Zo was het Belgische bedrijf ook al betrokken bij de bouw van Ferrari World in Abu Dhabi.

Het contract voor de bouw van Legoland is bovendien niet het enige dat Besix recentelijk afsloot in de Verenigde Arabische Emiraten. Zo zijn de Belgen ook betrokken bij de bouw van een pier in de haven van Fujairah, de uitbreiding van een rioolwaterzuiveringsinstallatie in Ajman en de aanleg van een kanaal dat de Dubai-kreek met de zee verbindt.

Woordvoerder Bart Wuyts zegt dat er een heropleving bezig is in de regio. Na de crisis van 2008 lag het aantal nieuwe projecten beduidend lager. ‘Dat we nu meerdere contracten binnenhalen is zeker geen toeval’, aldus de woordvoerder. Maar tegelijk valt op dat de Arabieren voorzichtiger zijn geworden. ‘Er is nog geen sprake van megacontracten. De monsterprojecten worden veelal opgesplitst in fases.’

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees