Vernieuwd atelier Roger Raveel wordt levendig centrum

‘Hier werkte Roger en hier kwam hij tot rust’

‘Hier werkte Roger en hier kwam hij tot rust’

Marleen de Muer in het atelier van Roger Raveel. Foto: jrz

Zulte -

‘Hier zie je en voel je de sfeer die uitgaat van Rogers werk. Je treedt binnen in een wereld die weinig mensen kennen’, zegt Marleen De Muer, mevrouw Roger Raveel, over de opvallende facelift van het werkatelier van de beroemde kunstschilder.

Hier werkte hij, hier kwam hij tot rust, hier toetste hij zijn fantasie aan de werkelijkheid. De oude vlasschuur, die Raveel in 1968 kocht, heeft een prachtige lichtinval via het grote venster. Dit imposante schuifraam is een bepalend element dat, behalve de plaatsing van energiebesparend glas, onaangeroerd bleef.

Twee jaar

‘Tijdens de restauratie, die twee jaar duurde, heb ik de werken van dichtbij opgevolgd’, zegt Marleen de Muer. ‘We wilden het pand authentiek houden. De ingrepen waren een nieuw dak, de omvorming van de zolder tot een multi media-auditorium, de aanpassing van de nutsvoorzienigingen en de witte verflaag voor de buitenmuur’.

Lees meer in Het Nieuwsblad van vrijdag 5 juni

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio