Bakker opgenomen in prestigieuze gids Gault Millau

Bakker opgenomen in prestigieuze gids Gault Millau

Niek Bossaert serveert zijn klanten een gin-tonictaart. Foto: loh

Kortrijk / Heule -

Hij maakt als één van de enigen in België gin-tonictaart, toont dit weekend zijn kunsten tussen de groten in de Flemish Food Bash in Oostduinkerke en als kers op de taart: hij krijgt een vermelding in de prestigieuze restaurantgids Gault Millau. En toch blijft bakker Niek Bossaert (40) uit Heule met de voeten op de grond. ‘Het leven kan zo voorbij zijn.’

Het was zondag. Hij kreeg telefoon. ‘Zet zes gebakjes klaar’, klonk het. Voor de Gault Millau. Iemand zou ze komen ophalen. ‘Ik kon mijn oren niet geloven’, zegt Niek. ‘Dus zette ik ze klaar. Een man in maatpak kwam ze halen. Ik vroeg wat de bedoeling was. ‘U hoort nog van ons’, zei hij droogjes. Twee dagen later om tien uur ’s avonds kreeg ik een mail. Dat ik was opgenomen in de Gault Millau bij de beste 25 patissiers van België.’

Niek is een buitenbeentje in bakkerland. Hij wil uitdagen. Niet zomaar gebakjes in de toonbank zetten.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees