Nog een autodeler erbij in Gent: Bolides start in januari

Nog een autodeler erbij in Gent: Bolides start in januari

Foto: bolides.be

Gent - Dégage, Cambio, Tapazz, Autopia, Partago... Autodelen is aan een opmars bezig in Gent. Vanaf januari wordt aan dat lijstje nog een nieuwe speler toegevoegd: Bolides. Je kan er een wagen huren per uur en per kilometer, zonder abonnementskosten. Het moet Gent aan 20.000 autodelers helpen tegen 2020.

Bolides is een firma van twee Antwerpse ondernemers, die in 2014 begonnen met autodelen in Antwerpen. Het idee van Bolides is dat je betaalt per gebruik van de auto, en geen abonnement moet afsluiten zoals bij andere bestaande autodeeldiensten. Wie een Bolide-deelauto gebruikt betaalt 7,5 euro per uur en 0,145 euro per gereden kilometer. 

Auto's worden gereserveerd met een smartphone-app en krijgen allemaal een eigen 'naam'. De dienst wordt in januari ook gelanceerd in Gent, meldt de firma maandag in een persbericht. Meer details worden in januari op een persconferentie bekendgemaakt.

Het is de zesde autodeelorganisatie die actief wordt in Gent. Het stadsbestuur komt binnenkort overigens zelf met een autodeelplan op de proppen. De stad wil het aantal autodelers - momenteel een vijfduizendtal mensen - optrekken tot 20.000 tegen 2020. Vanaf 1 januari 2016 roept Gent ook een autodeelparkeerkaart in het leven, om het erkende autodeelorganisaties makkelijker te maken hun wagens te parkeren in de stad.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio