Moeder van man die acteur doodstak: "Gerecht heeft gefaald"

Ook gerecht is in de fout gegaan, zegt moeder van dader in moordzaak Aalst. Video: Kaltura

Aalst -

"Ik wist dat hij tot veel in staat was, maar moord, dat had ik nooit gedacht." Dat zegt Carine Brillant, de moeder van de man die zaterdagnacht Koen Bliki in Aalst heeft doodgestoken. Na eerdere gevaarlijke incidenten zou de vrouw tevergeefs geprobeerd hebben om haar zoon te laten opnemen in een psychiatrische verzorgingsinstelling. Het gerecht is dus volgens haar niet helemaal zonder fout in de hele zaak.

Koen Bliki, de 47-jarige acteur die onder meer meespeelde in de film ‘De Helaasheid der Dingen’, werd in de nacht van zaterdag op zondag in zijn slaap zijn doodgestoken. De dader, een 30-jarige man, kon meteen opgepakt worden. Het gaat om een psychiatrische patiënt.

"Ik moet de instanties een verwijt maken: mijn zoon werd twee jaar geleden gecolloqueerd in Lede. Daar is toen ook een steekpartij geweest, met een medepatiënt. Daarop verhuisde hij naar Zelzate en na een jaar keerde hij terug naar huis", vertelt de moeder aan TV Oost.

Ondertussen was Koen Bliki bij haar ingetrokken. "Ik dacht dat hij een grote broer kon zijn voor mijn zoon, maar na verloop van tijd liep het mis."

Daarom wilde Brillant in juli haar zoon laten opnemen. "Maar de rechter besliste dat enkel vrijwillige opname nodig was. En de psychiater die hem al jaren begeleidde, stuurde hem naar huis. Het voelde aan alsof ik het werk van de politie en de psychiater op mij moest nemen."

De vrouw heeft na de feiten nog contact gehad met haar zoon, die nu in de gevangenis van Dendermonde zit. "Hij zei dat hij het moest doen, omdat Koen hem anders zou vermoorden. Maar dat geloof ik niet. Ik kan zoiets niet vergeten of vergeven."

 

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees