Basketbal2de landelijke vrouwenTigers Evergem - Sterke Laura Van Vlaenderen wint met Tigers Evergem fel bevochten derby tegen Meetjesland

“Thriller tot op het eind”

“Thriller tot op het eind”

Laura Van Vlaenderen: “Na mijn blessure gaat het in stijgende lijn.” Foto: Marc Van Hecke

Evergem -

Met het duel tussen Tigers Evergem en Meetjesland stond afgelopen weekend een heuse derby op het programma in tweede landelijke. Na een zenuwslopende partij trok Evergem finaal het laken naar zich toe en krijgt het iets meer ademruimte in de stand.

Opluchting troef in het winnende kamp. Ook Laura Van Vlaenderen, uitblinkster bij Tigers, beseft dat het net zo goed de andere kant had kunnen uitgaan.

Laura Van Vlaenderen: “Het bleef spannend tot op het einde. Geen van beide ploegen kon echt afstand nemen. Nu eens kwamen wij een paar punten voor, dan weer zij. Toen de bordjes op een halve minuut van het einde in evenwicht waren, nam onze coach een time-out en wisten wij te scoren volgens zijn plan. Met nog een paar seconden op de teller had Meetjesland nog één kans op een tegenzet, maar door goed verdedigend werk konden wij hen beletten tot een deftig shot te komen.”

Meteen goed voor een overwinning waar jij door het aantekenen van een twintiger een belangrijk aandeel in had?

“Nadat ik te kampen kreeg met een blessure, was het bij mezelf toch een paar weken allemaal iets minder. Gelukkig gaat het nu net op tijd opnieuw in stijgende lijn. Er komen belangrijke wedstrijden aan. Willen we onszelf de nodige ademruimte verschaffen, dan moeten we resultaten boeken.”

De volgende twee competitiematchen zijn tegen lager gerangschikte ploegen?

“Met Brugge en Aalst treffen we nu inderdaad twee relatief haalbare kaarten. Kunnen we die partijen winnen, dan gaan we met zes op dertien de terugronde in en krijgen we gegarandeerd een rustig seizoen. Al bij al mogen we tevreden zijn met onze oogst. De knappe overwinningen tegen Bavi Gent en Basket Meetjesland waren op voorhand niet overal meegerekend.”

Eerst spelen jullie tegen Ronse-Kluisbergen B voor de Beker van Oost-Vlaanderen?

“Daar zijn we nu aan de achtste finales toe. Dat beververhaal is leuk, maar niet echt een doel op zich.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio