basketBALBeker van Vlaanderen KWARTfinalesGent Hawks - Gembo Borgerhout - Jeremy Delobbe wil met Gent Hawks in eigen Tolhuis ongeslagen blijven

“Lastig maar toch mogelijk”

“Lastig maar toch mogelijk”

Jeremy Delobbe: “Jammer dat we nu twee matchen moeten inhalen.” Foto: NIC DECLERCQ

Gent -

Dinsdagavond, opworp om 2O.15 uur, wil Gent Hawks een grote stap zetten richting finale beker van Vlaanderen, die op 12 maart plaatsvindt in de Phantom Dome te Boom. Daarvoor moet het wel eerst thuis voorbij reeksgenoot Gembo in de kwartfinale. Een lastige klus.

Jeremy Delobbe is weer helemaal terug van weggeweest na een scheur aan de ligamenten van de linkerenkel. Die blessure hield hem geruime tijd aan de kant. Hij kijkt hoopvol uit naar het duel met Gembo, al had hij afgelopen zaterdag op Ekeren al willen proefstomen. “Dat de wedstrijd op Fellows werd afgelast kunnen we wel begrijpen, voor ons is het alleen jammer dat we nu al twee matchen in te halen hebben. Vooral omdat onze twee grote concurrenten Gembo en Waregem wel speelden. Ikzelf moet nog wat zoeken om het juiste ritme weer op te pakken en zit zeker nog niet aan de volle honderd procent van mijn mogelijkheden. Hoe meer wedstrijden, hoe liever. Gembo staat niet voor niets op kop. Maar aangezien we thuis dit seizoen nog niet verloren hebben, zouden we dat dinsdagavond graag ook zo houden.”

Ook trainer-coach Erik Rogiers is vast van plan om de Gentse winning streak nog wat aan te lengen, maar weet evenzeer dat de opponent van dinsdag een topploeg is. “Het is de best aanvallende ploeg uit de reeks. Los van hun scorend vermogen zetten zij telkens een zeer vlotte omschakeling van offense naar defense neer. Afgelopen weekend gingen zij met liefst 20 punten winnen op Soba, waarbij hun topscorer Sam Renier er liefst 27 binnenlegde. Net zozeer gaan we rekening moeten houden met hun sterke guard Theo Beaujean, om maar te zwijgen over Eli Vanaken en Jens Bouckaert. Dat we nu mee door het wegvallen van onze wedstrijd van afgelopen zaterdag ook al langer stilliggen dan hen, kan uiteraard ook een rol spelen. Uiteraard gaan we uit van winst, ook al zal het moeilijk zijn.”

Een enthousiaste Erik Rogiers wil tot besluit nog graag meegeven dat het zijn ploeg niet alleen in deze Beker van Vlaanderen voor de wind gaat, maar dat mits het winnen van de twee inhaalwedstrijden Hawks co-leider wordt in tweede nationale. Dat zou toch wel een prestatie van formaat zijn die iedereen verbaast.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio