Vakantie

Dit luxehotel ligt midden in de woestijn

Het lijkt een verblijf uit de sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Qasr Al Sarab is een luxehotel te midden de woestijn, op zo'n twee uur rijden van Abu Dhabi. Het hotel zelf baadt in luxe, zet je twee stappen buiten, dan is er niets dan zand. Bulldozers zorgen er elke dag voor dat het hotel zandvrij blijft.

Het hotel ligt in Abu Dhabi temidden Rub' al Kahli, of de grootste zandvlakte ter wereld. Qasr Al Sarab betekent letterlijk 'luchtspiegeling', maar dit hotel is echt, en staat er ondertussen bijna acht jaar.

Het luxehotel is makkelijkst bereikbaar per helikopter, en neem je toch de auto, dan is het uit Abu Dhabi een hobbelige twee uur rijden over de zandvlakte voor je je droombestemming bereikt. 

Het luxehotel zelf kreeg de vorm van een Arabische vesting. Binnen is het luxueus, buiten is er dan weer niets dan zand, en het dreigende gevaar van zandstormen. Maar ook daar is het hotel op voorzien. Grote bulldozers zorgen er elke dag voor dat het zand uit het hotel blijft. 

Een hele uitdaging dus om het hotel zandvrij te houden en om hotelpersoneel te vinden dat er zo ver van de bewoonde wereld wil werken. En toch blijft het een magische plek die heel wat mensen aantrekt. Niet alleen reizigers maar ook fotografen en filmmakers op zoek naar een originele locatie om te shooten. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees