Jonge Belg klopt Oostenrijkse wereldvedette in WK Ski

In het Zwitserse Sankt-Moritz vindt momenteel het WK Alpijnse Ski plaats. En daar zorgde een jonge Belg gisteren voor sensatie. De 21-jarige Dries Van den Broecke moest het in het Team Event – een landencompetitie met per land twee mannen en twee vrouwen – in een parallel slalom opnemen tegen de Oostenrijkse wereldvedette Marcel Hirscher. Die won de jongste vijf jaar de algemene wereldbeker en staat bekend als de beste slalomskiër van de wereld. Van den Broecke deed wat niemand verwachtte: hij klopte Hirscher met 0.14 seconden voorsprong, tot groot jolijt van het Zwitserse publiek.

De zege van Van den Broecke mocht niet baten: België verloor met 3-1 van de Oostenrijkers die op hun beurt in de achtste finale werden uitgeschakeld door Zweden. De wereldtitel ging naar Frankrijk.

“Alles gegeven”

De 21-jarige Van den Broecke won vijf jaar geleden zilver op de slalom op de Olympische Jeugdspelen en timmert sindsdien aan de weg naar de top. Met wisselend succes, want in vijf Wereldbekerwedstrijden kon hij zich drie keer niet kwalificeren en finishte hij twee keer niet. “In de WB-races wil het voorlopig nog niet lukken, maar vandaag heb ik alles gegeven”, vertelde Van den Broecke aan de Zwitserse tv-zender SRF. “Ik heb mijn ski’s het werk laten doen en dat bleek de juiste keuze.”

Hirscher was onder de indruk van de prestatie van onze landgenoot. “We wisten dat de Belgen met Van den Broecke over een talentvolle slalomskiër beschikken die dicht aanleunt tegen de top dertig in de Wereldbeker”, bekende de Oostenrijker. “En dat hebben we hier vandaag mogen zien. Mijn tijd was eigenlijk niet eens zo slecht, maar de Belg heeft het gewoon heel erg goed gedaan.”

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES