Deze aftandse Lada heeft spectaculaire verborgen krachten

Deze aftandse Lada heeft spectaculaire verborgen krachten Video: Ruptly

‘Wat is het verschil tussen een Lada en een Lada Sport? De tennisbal op de trekhaak.’ Er bestaan talloze moppen die de draak steken met de Russische Lada, de auto die in de Sovjet-Unie vanaf 1971 van de band rolde. Deze Lada laat echter niet met zich spotten en bezit spectaculaire verborgen krachten: in een mum van tijd verandert de aftands ogende wagen in een Transformer.

Een Russische vader en zoon die een stuntteam vormen, zijn verzot op de Transformer-films en creëerden dan maar hun eigen Autobot, de ze liefkozend Optimus Gennadievich Praimov noemen. De Russische versie van de leider van dit fictief ras van robots, Optimus Prime, kan rijden, transformeren en wapens afvuren, en is volgens de makers een “auto van wereldklasse”.

“De auto kan dezelfde bewegingen uitvoeren als in de films en de cartoons”, vertelde Gennadi Kocherga, een van de twee ontwerpers van het speciale voertuig. De uitvinders werden geïnspireerd toen ze een speelgoedversie van een Transformer kochten in Singapore en gingen meteen aan de slag om hun droom te verwezenlijken.

Het stuntteam voerde al shows op in verschillende Russische steden, waar ze telkens enthousiast werden onthaald door de toeschouwers. Kocherga wil het publiek blijven verbazen en is van plan nog meer Autobots te ontwerpen, uiteraard met de iconische Lada als basis.

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees