Scala krijgt ongeziene make-over: van braaf meisjeskoor naar metalbruiden

Rammstein, Scorpions, Deep Purple en ... Scala. Het meisjeskoor, voor de gelegenheid omgedoopt tot Brides of ­Lucifer, staat vreemd op de affiche van Graspop. Maar hun optreden is zo goed dat ze twee keer in de Marquee staan: niet alleen donderdag, maar ook vrijdagavond treden ze er op.

Niet mis voor een groep die amper negen maanden geleden werd opgericht. “Het idee kwam van een Duitse metalhead die ons nummer Seashell herschreef tot een metalversie”, zegt Steven Kolacny, ­begeleider van het koor. “Het leuke is dat het herkenbaar blijft: metalheads weten onmiddellijk welke nummers we brengen.”

In tegenstelling tot de dertien zangeressen: zij ­repeteerden de covers zonder te weten dat ze metal zongen. “Tot de eerste keer een zware gitaar werd bovengehaald”, zegt zangeres Lokke Dieltens (34). “Amai, zo luid. Niemand kon zich nog horen zingen. Maar het went. Er zijn nog ­zenuwen, maar onze crew zegt dat metalheads hele lieve mensen zijn.” (lacht) Daar mogen ze op hopen, want van het oordeel van de 15.000 metalheads op Graspop zal afhangen of Brides of Lucifer blijft coveren of niet.

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S