Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee
Dit artikel is exclusief voor abonnees. Lees gratis verder >

Ben Weyts versus de experts: wat is er belangrijker: onze frietcultuur of onze gezondheid?

Wetenschappers scherp voor minister na discussie rond gevaarlijke stof in frietvet

Minister Ben Weyts pleit voor onze frietcultuur, voedingsdeskundige Patrick Mullie is minder fan. Foto: *

“Europa bedreigt onze frietcultuur”, vindt minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA). Want de EU neemt maatregelen tegen de stof acrylamide, en Weyts vreest dat de smaak van frieten daardoor achteruitgaat. Maar voedingsdeskundigen wijzen de minister terecht: “Acrylamide is gevaarlijk en kankerverwekkend. Waarom zouden we die stof níet weren?”

Ben Weyts heeft een brief geschreven naar Vytenis Andriukaitis, eurocommissaris voor Voedselveiligheid. Daarin legt hij uit dat Belgen hun frieten anders maken dan Spanjaarden of ­Litouwers. Wij ­laten ...

Het beste van Enkel voor abonnees