Meisje (12) vertelt dapper in de kerk dat ze lesbisch is, maar wordt dan brutaal de mond gesnoerd

De twaalfjarige Savannah, uit het Amerikaanse Salt Lake City, getuigde in de kerk over haar geaardheid en dat daar niets mis mee is. Dat kwam echter in het verkeerde keelgat terecht bij enkele van haar strenggelovige Mormoonse kerkgenoten. De microfoon van het meisje werd uitgezet en ze werd gevraagd terug te gaan zitten voor ze haar boodschap kon afmaken.

“Ik geloof dat ik door mijn ‘hemelse ouders’ ben gemaakt hoe ik ben, alle delen van mij. Zij zijn niet in de mist gegaan toen ze me bruine ogen gegeven hebben, of toen ik kaal werd geboren. Ze gingen niet fout toen ze me sproeten gaven of toen ze me lesbisch maakten”, zo vertelde het meisje in de kerk.

Al snel steeg er gefluister op uit het publiek, waarna de microfoon van Savannah werd uitgeschakeld en ze gevraagd werd terug te gaan zitten. “Ik was triest omdat ik het wilde afmaken, en ik vond dat wat ik te zeggen had, door iedereen gehoord moest worden”, vertelde Savannah later aan de podcast Look For Rainbows.

Ook de moeder van Savannah vond het erg kwetsend wat haar dochter overkomen is. “Ze kwam al huilend naar me toe. We zijn allebei de hal in gelopen, en ik heb haar gezicht in mijn handen genomen en haar herhaaldelijk verteld dat ze perfect is en goed. Dat er niets mis is met wie ze is, dat ze moedig is en mooi.”

(lees verder onder de foto)

Meisje (12) vertelt dapper in de kerk dat ze lesbisch is, maar wordt dan brutaal de mond gesnoerd
Savannah op de Utah Pride Foto: Facebook

“Ik was boos dat ze hadden gekozen om haar zo te kwetsen om welke reden dan ook. Mijn echtgenoot en ik waren terughoudend geweest om haar haar verhaal te laten vertellen omwille van de mogelijke afwijzing. Ze had het al in januari gevraagd, en in mei zijn we er dan eindelijk mee akkoord gegaan”, aldus mama Heather.

“Ze had er zo hard aan gewerkt dat het exact zou weergeven hoe ze zich voelt. We besloten om haar te laten getuigen omdat het schadelijker zou zijn om haar te doen zwijgen of een reden te geven om te voelen dat ze op welke manier dan ook ‘verkeerd’ zou zijn.”

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

Meest Gedeeld

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees