11-jarige koala overleden in Zoo, maar in Planckendael lijkt opvolging in zicht

Antwerpen / Mechelen -

“Met veel spijt in het hart moeten we vandaag droevig nieuws brengen. Omaroo, ons koalamannetje van 11 jaar oud, heeft de strijd tegen kanker verloren.” Dat droeve nieuws meldt de Zoo van Antwerpen vandaag op haar Facebookpagina. Maar er is ook goed nieuws, want de komst van koalaman Maka in Planckendael en zijn activiteit ’s nachts doen de hoop op een Mechelse koalababy toenemen.

De verzorgers hadden gemerkt dat de bejaarde Omaroo al een poosje minder goed at en moeite had met bewegen. Een team van ervaren verzorgers zette alles op alles om hem er weer bovenop te krijgen, maar zondag verloor het dier de strijd en overleed hij. “De verzorgers zijn er het hart van in”, klinkt het bij de zoo.

Koalababy

In Mechelen wordt er intussen gehoopt op opvolging. Koalaman Maka arriveerde maandag in Planckendael vanuit de zoo van Duisburg. Het bleek meteen grote liefde tussen koalavrouwtje Alinga en de nieuwe koalaman.

Al vanaf het begin keek Alinga heel erg geïnteresseerd naar haar nieuwe partner. Overdag zitten ze rustig blaadjes te knabbelen, elk in hun eigen boom, en kijken ze wat naar elkaar. Maar ’s avonds - zo blijkt uit videobeelden - zijn ze wel heel erg actief. Op infraroodbeelden is te zien hoe ze in het donker tot bij elkaar komen en proberen te paren. Dat belooft alvast voor het internationale kweekprogramma.

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio