Julien Vermote over de strijd om het groen: “Er zijn al renners komen zeggen dat ik hen pijn gedaan heb”

Geen renner in de Tour de France die de eerste twee weken meer op kop van het peloton heeft gereden dan Julien Vermote. De 27-jarige West-Vlaming met het perfect geföhnde blonde haar hield het tempo in het peloton zo strak dat kopman Marcel Kittel niet anders durfde dan vijf massasprints winnen. Op de tweede rustdag babbelden we met Vermote over de strijd om het groen.

Met Belgisch kampioen Oliver Naesen praatten we over Romain Bardet en het gevecht om het geel. Lees hier.

“Hoeveel kilometers ik al op kop van het peloton heb gesleurd de voorbije twee weken? Ik heb het niet meer bijgehouden. In het begin van de Tour ben ik nog aan het rekenen geweest, maar dat heb ik ondertussen al opgegeven. Er zijn verschillende renners die mij voor de start hebben aangesproken om het iets rustiger aan te doen. Dan zeggen ze dat ik hen al heb pijn gedaan. Dat zijn leuke complimentjes, zeker omdat ze van de collega’s komen.”

De laatste Tour-week staat in het teken van de Alpen en de tijdrit in Marseille, maar toch zijn er ook nog een paar kansjes voor Marcel Kittel. Al denkt Vermote dat we alleen op de Champs-Elysées een massasprint te zien zullen krijgen. “Enkel de zondagetappe naar Parijs is een zuivere sprintersetappe. Morgen (bekijk profiel) denk ik dat er een ontsnapping zal wegrijden tot aan de finish. Er zullen veel renners gemotiveerd zijn om mee in de vlucht geraken. We moeten een beetje afwachten wat het rendement dan zou kunnen zijn om voor Kittel te werken.”

In het puntenklassement heeft Marcel Kittel (373 punten) een riante bonus van 79 punten op eerste achtervolger Michael Matthews (294 punten). Is de groene trui zo goed als binnen voor de Duitser? “Je moet altijd met twee woorden spreken. Maar we moeten wel positief zijn en vertrouwen hebben. We blijven geconcentreerd tot in Parijs. We zijn klaar voor die laatste week.”

Bekijk hier het klassement!

“Er was interesse van AG2R”

Vermote bevestigde voor onze camera dat AG2R aan zijn mouw heeft getrokkenom hem weg te halen, maar dat hij graag bij Quick Step blijft. “Er was inderdaad interesse, maar jullie weten het altijd rapper dan mij. Ik zal dat dan ook maar geloven hé.” (lacht)

De korte vragenronde

Als afsluiter vuurde onze man ter plekke nog enkele korte vragen af op de hardrijder van Quick Step Floors: welk lichaamsdeel het meeste pijn doet na twee weken Tour, wat hij zal eten meteen na de Tour, hoeveel selfies hij al heeft getrokken, welke films of series hij aan het volgen is:

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES