Pure chaos tijdens uittocht Dour: “Mensen beginnen hier echt te flippen!”

Video: RTL

Duizenden festivalgangers hadden vandaag problemen om het festivalterrein van Dour te verlaten. Volgens aanwezigen was het er pure chaos. Mensen moesten er uren aanschuiven om gewoon nog maar van de parking te geraken. “Mensen beginnen hier echt te flippen, sommigen rijden zelfs knal door de velden”, klonk het bij getuigen. Rond 18 uur zijn de laatste voertuigen kunnen vertrekken.

Mensen stonden maandag meer dan zes uur vast in de brandende zon op de parkeerterreinen van Dour. Dit als gevolg van een slecht circulatieplan. Tijdens de commotie vond er ook een ongeluk plaats. Van her en der kwam er kritiek dat organisatie en politie ondermaats reageerden. Het festival zelf liet pas tegen 16 uur iets weten via sociale media. Tegen iets na 17 uur werden twee extra uitgangen vrijgemaakt en kwam men water uitdelen. Volgens commissaris Rudi Van Waeyenberge van de lokale politie van de zone Des Hauts-Pays (Dour, Hensies, Honnelles, Quiévrain) zijn rond 18 uur de laatste voertuigen kunnen vertrekken.

Boze festivalgangers

“Ik sta hier al 3 uur en 40 minuten geblokkeerd op de parking,” vertelde festivalganger Roman deze namiddag. “Het gaat hier echt geen meter vooruit. En we hebben hier niets meer om te eten of te drinken.”

Ook Maxime zag het even niet meer zitten. “Ik sta hier al sinds 13u en men verwacht dat iedereen pas buiten zal zijn tegen 19u.” Een andere festivalganger met een volle blaas laat weten dat ze te horen krijgen "dat ze maar in de struiken naar het toilet moeten gaan".

“Moeilijk om te ademen”

Tyffanie begon eveneens haar geduld te verliezen. “Niemand neemt hier de leiding. Er is ook niemand die water uitdeelt. Mensen beginnen zotte dingen te doen, want er is maar één uitgang toegankelijk. We hebben de politie en het Rode Kruis al gecontacteerd en hopen dat zij ons kunnen helpen. Het is hier namelijk heel moeilijk om te ademen met al dat stof en ronkende motors...”

Festivalgangers rijden door de velden

Sommigen hadden op een gegeven moment écht geen geduld meer. “Tientallen auto’s rijden gewoon door de velden,” vertelt een getuige. Benieuwd wat de boeren daarvan zullen vinden...

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees