Deze films moet u gezien hebben in augustus

Deze films moet u gezien hebben in augustus

Beeld uit 'The Dark Tower'. Foto: rr

Er zijn weinig gezelligere dingen om te doen dan een film kijken. Thuis of in de bioscoopzaal. Daarom lijst Het Nieuwsblad elke maand de films op die je zeker moet gezien hebben in de cinema.

Valerian and the City of a Thousand Planets (sinds 26 juli)

Een bewerking van een veelgeprezen en fantasierijke striproman in het sciencefictiongenre. Een man en een vrouw moeten de intergalactische vrede bewaren in een hyper-gevanceerde stad. Maker van de film is de Fransman Luc Besson, die eerder al het genre verkende in “The Fifth Element”. Opnieuw schept hij een wereld zoals je er nog nooit een gezien hebt, vol excentrieke wezens en futuristische visuals.

Baby Driver (2 augustus)

Klik je vast voor misschien wel de meest opwindende filmrit van de zomer. Baby werkt als coole chauffeur voor bad guys (Kevin Spacey en Jamie Foxx) die overvallen plegen. Doet dat denken aan de Ryan Gosling-figuur uit Drive? Mag, maar regisseur Edgar Wright wil met zijn film toch vooral een hommage brengen aan hold-up movie klassiekers als Point Break, Heat en Reservoir Dogs. De originele insteek is dat het hoofdpersonage geteisterd wordt door hevige tinnitus en dat gekmakende gepiep alleen kan overstemmen door zijn oortjes aan te sluiten en muziek door zijn hoofd te laten galmen.

The Big Sick (9 augustus)

Kumail is een Pakistaanse stand-up comedian die een relatie begint met een Amerikaanse would be-therapeute. Knap lastig als je zelf nog vasthangt aan je oude moslimgebruiken en je ouders zweren bij een gearrangeerd huwelijk met een keurige moslima. En dat is nog maar het begin. Dan wordt je liefje ook nog eens heel erg ziek waardoor ze in een coma belandt én moet je ook plots omgaan met hààr excentrieke Amerikaanse ouders. Extra leuk is dat de twee hoofdrolspelers zelf het scenario schreven en daarvoor uitgebreid putten uit hun eigen hilarische relatie. Date movie van de zomer.

Annabelle: Creation (9 augustus)

Fans van horrorfilms zullen maar wat blij zijn met de vierde episode in The Conjuring franchise. Drie jaar geleden gilden heel wat bioscoopbezoekers het uit tijdens Annabelle, het verhaal van een gezin dat geterroriseerd wordt door een bezeten pop. Nu komen we te weten hoe Annabelle gecreëerd werd. In filmtaal: de origins van Annabelle. Enkel voor niet gevoelige kijkers!

Atomic Blonde (16 augustus)

Voor wie na Wonder Woman nog méér atletische vrouwen mannelijk gespuis tot pulp wil zien meppen, moet zeker deze prima actieprent meepikken. Charlize Theron kruipt in de huid van een soort Jane Bond, een MI6-agente die een top secret-missie tot een goed einde moet brengen. Theron knokt zich een weg door het Berlijnse criminele milieu om een contraspionagenetwerk op te rollen. Met als leuke bonus een soundtrack vol bombastische eighties-hits en een Oost-Duitse look van net voor de val van de Muur

The Dark Tower (16 augustus)

Een verfilming van een boek van Steven King. Als je daar nog niet enthousiast van wordt, dan weten we het niet meer. Idris Elba speelt de hoofdrol als Roland Deschain, die 'The Dark Tower' beschermt. Dat is een soort mytisch gebouw dat de ganse realiteit beheerst en waar 'The Man in Black' zijn zinnen op heeft gezet. Dat is Walter o'Dim, die vertrolkt wordt door de immer straffe Matthew McConaughey. Een thriller om eens goed voor te gaan zitten!

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees