Advocaat Victor Hissel vrijgesproken voor aanranding van de eerbaarheid

Advocaat Victor Hissel vrijgesproken voor aanranding van de eerbaarheid

Archiefbeeld uit 2011. Foto: BELGA

Glain / Liège / Rocourt / Bressoux / Jupille-sur-Meuse / Wandre / Grivegnée / Angleur / Chênée -

De correctionele rechtbank van Luik heeft advocaat Victor Hissel woensdag vrijgesproken in twee zaken van aanranding van de eerbaarheid. De gewezen raadsman van de families van Julie en Mélissa in de zaak-Dutroux riskeerde vijftien maanden gevangenis. De rechtbank oordeelde dat de tenlasteleggingen niet bewezen waren.

In de lente van 2015 en maart 2016 zou Hissel in het zwembad van Herstal, waar hij al 25 jaar komt zwemmen, opzettelijk de intieme delen van een 26-jarige zwemster aangeraakt hebben. De advocaat ontkende de tenlasteleggingen formeel. Opgezet spel van de vrouw en haar familie, zo stelde Hissel, die verwees naar een zwemincident en een woordenwisseling met de vader van de vrouw.

De rechtbank onderstreepte onder meer dat de feiten beschreven door het vermeende slachtoffer plaatsvonden op een openbare plek, in aanwezigheid van talrijke andere mensen, en dat geen enkele getuigenis haar verklaringen staafde. Volgens de badmeesters gedroeg Hissel zich ook steeds correct tegenover zwemmers in het zwembad waar hij heel regelmatig kwam. De rechters verwezen ook naar de abnormaal lange periode tussen de feiten en het indienen van een klacht.

Hissel werd in mei 2011 veroordeeld tot tien maanden gevangenis met uitstel wegens het bezit van kinderporno en werd zes maanden geschorst als advocaat.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees