Na de geboorte klopte zijn hartje zes minuten lang niet, maar toen gebeurde er een klein mirakel

Op het Britse Channel 4 werd getoond hoe hulpverleners erin slagen een pasgeboren baby’tje terug te brengen van het randje van de dood. Het hartje van de kleine jongen klopte zes minuten lang niet meer en de dood leek alsmaar onvermijdelijker. De blik op het gezicht van de vader wanneer zijn zoontje begint te huilen, zegt alles.

Het fragment maakte deel uit van de docureeks ‘999: On the Front Line’, waarin de makers hulpverleners volgen. Hulpverleners Simon en Chelsie snelden na een paniekerige oproep meteen naar het huis van Mohammad en zijn vrouw Syad. Die was nog steeds met de navelstreng verbonden met haar pasgeboren zoontje, maar die reageerde nergens op. Zijn hartje had ermee opgehouden.

Zes minuten lang bleef de baby zonder hartslag, maar dan slagen Simon en Chelsie erin de jongen toch nog te reanimeren. De opluchting en het ongeloof op het gezicht van de vader wanneer het jongetje begint te huilen zijn af te lezen op zijn gezicht.

“Het was een van de beste dingen die ik ooit gehoord heb, ik kon het niet geloven. Wat is de kans om een baby terug te halen na zes minuten”, vertelde Chelsie. “Na drie minuten krijgt je brein geen zuurstof meer. De kans op overleving wordt dan heel klein.”

De makers van de documentaire gingen nu, vier maanden na de opname van de interventie, terug naar het gezin en konden vaststellen dat het jongetje, Yasin, het goed maakte.

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees