Opritmoord Schellebelle: 25 jaar geëist voor opdrachtgever en uitvoerder

Opritmoord Schellebelle: 25 jaar geëist voor opdrachtgever en uitvoerder

Foto: EDM

In de zaak rond de moord in 2011 in het Oost-Vlaamse Schellebelle heeft het openbaar ministerie woensdagnamiddag 25 jaar cel gevorderd voor opdrachtgever Prosper V. en schutter David C. Voor de vier andere beklaagden werd tussen de 7 en 22 jaar cel gevorderd.

Prosper V. wordt ervan verdacht samen met zijn dochter Berlinda V. en kennissen het plan beraamd te hebben zijn zoon te vermoorden. Eddy V. werd op 11 juli 2011 doodgeschoten op de oprit van de woning van zijn vader in de Hekkergemstraat in Schellebelle. De 76-jarige Prosper V. “heeft zeer koelbloedig gehandeld”, stelde het openbaar ministerie. “Op het moment van de feiten was hij allesbehalve een zieke, oude sukkelaar, of de moegetergde man die ten einde raad was, zoals zijn verdediging voorhoudt.”

Twee dagen voor de feiten was er al een eerste moordpoging, zei aanklager Tom Van den Hende. “Prosper had de regie in handen maar de poging werd afgeblazen, want er passeerden buren. Hij heeft dan een nieuw scenario uitgedacht met David C. Het zou moeten lijken op een afrekening. Hij heeft zijn zoon gelokt naar het bureel en de schutters gebeld dat ze zich moesten klaarmaken. Uiteindelijk heeft hij C. 8.000 euro betaald voor de moord.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees