Kaalheid beroofde dit jonge model van haar zelfvertrouwen, maar door een speciale techniek durft ze weer zonder hoofddoek op straat

Kaalheid beroofde dit jonge model van haar zelfvertrouwen Video: Caters TV

Een 23-jarige Amerikaanse vrouw werd jaren gepest omdat ze al op jonge leeftijd begon kaal te worden. Toen er op elfjarige leeftijd een kale plek rond haar slaap verscheen, ontdekte ze tot haar afschuw dat ze aan alopecia areata lijdt, een aandoening waardoor het haar uitvalt. Ze durfde jaren de deur niet meer uit zonder een hoofddoek op, tot ze op een speciale tatoeagetechniek stootte, waardoor het nu lijkt alsof ze haar heeft.

Jazzmine Williams is een 23-jarig model en regisseur uit Brooklyn die meer dan tien jaar de deur niet durfde uit te gaan zonder een pruik, hoofddoek of ander hoofddeksel op. Ze schaamde zich enorm omdat ze al sinds jonge leeftijd kaal wordt, en werd ook jaren gepest op school toen haar medeleerlingen ontdekten dat ze kaal was. “Ik voelde me triest en niet lekker in mijn vel”, vertelt Jazzmine. “Ik was bezorgd dat mensen me zouden veroordelen omdat ik kale plekken heb.”

Mensen staarden haar altijd na als ze over straat liep en tot overmaat van ramp verkondigde een medeleerling plots voor de hele klas dat ze kale plekken had. “Ik probeerde altijd mijn best te doen om mijn gevoelens te verbergen, maar toen barstte ik in tranen uit”, aldus Jazzmine, die door haar aandoening bijna geen haar meer heeft aan de zij- en achterkant van haar hoofd.

Kaalheid beroofde dit jonge model van haar zelfvertrouwen, maar door een speciale techniek durft ze weer zonder hoofddoek op straat
Met strategisch geplaatste sjaaltjes wilde Jazzmine haar aandoening verbergen Foto: ISOPIX

“Ik probeerde dit geheim te houden door allerlei trucjes toe te passen met sjaaltjes en andere stoffen.” Door de sjaaltjes strategisch rond haar hoofd te wikkelen of haar lokken naar beneden te kammen, kon ze een tijdje verbergen dat ze niet veel haar meer had.

Tatoeages

Toen de oma van Jazzmine stierf, wilde de jonge vrouw niet langer bij de pakken blijven zitten en zocht ze een oplossing om haar zelfvertrouwen op te krikken. Ze schoor de rest van haar lokken af omdat ze zich niet meer wilde laten definiëren door haar aandoening. “Ik was erg depressief en ik zocht naar een oplossing om me beter te voelen.”

Na een tijdje ontdekte ze een speciale tatoeagetechniek, scalp micropigmentatie (SMP), waarbij duizenden kleine stipjes op de hoofdhuid worden getatoeëerd, waardoor de illusie wordt opgewekt dat iemand haar heeft.

“Sinds ik de techniek heb ontdekt, heb ik meer zelfvertrouwen”, zegt Jazzmine, die ondertussen al drie sessies achter de rug heeft en erg tevreden is met het resultaat. “Ik had dit al lang geleden moeten doen. Iedereen houdt van mijn nieuwe look en vergelijkt me soms met Amber Rose.”

Kaalheid beroofde dit jonge model van haar zelfvertrouwen, maar door een speciale techniek durft ze weer zonder hoofddoek op straat
Iedereen houdt van de nieuwe look van Jazzmine en vergelijkt haar met actrice en model Amber Rose Foto: Caters TV/ISOPIX

Alopecia areata bij kinderen

Nu staat Jazzmine zelfzekerder in het leven, waardoor ze haar aandoening en kaalheid beter kan accepteren. “Het was erg emotioneel om mijn haar af te scheren, maar ik wist dat het op een dag nodig zou zijn. Ik huilde toen ik in de spiegel keek met mijn kale hoofd, alle pijnlijke herinneringen van vroeger kwamen weer bovendrijven.”

Nu zet het Amerikaanse model zich in om de SMP-techniek beter bekend te maken bij mensen - en vooral kinderen - die aan alopecia areata lijden. “Er lijden vandaag veel kinderen aan de aandoening en dat eist een mentale tol. Kinderen mogen de SMP-techniek nog niet laten toepassen, hoewel ik ervan overtuigd ben dat het hun leven kan veranderen.”

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees