In stijl naar de operatiekamer: dit kinderziekenhuis laat zieke kindjes in BMW of Lamborghini rijden

Voor zieke patiëntjes is er weinig vrolijkheid in hun leven. Daar heeft het kinderziekenhuis van San Diego iets op gevonden. Zij hebben enkele luxueuze kinderversies van dure auto’s voorzien. Daarmee mogen de kinderen naar de operatiekamer zoeven. Een hit bij de kleintjes, (zoals je kan zien op de videobeelden onderaan dit artikel).

Een Mercedes, een Lamborghini of een BMW. De wagens zijn een donatie van lokale politieagenten. Zij dachten dat de auto’s een goed idee waren, omdat ze de kinderen het gevoel geven dat ze zelf iets in handen hebben en zelf hun eigen weg mogen kiezen. Maar eigenlijk rijden ze niet zelf, het verplegend personeel bestuurt de auto’s van op afstand. Andrea Destraio (5) geeft snel nog een high-five aan iedereen, terwijl Jonathan Jaregui (7) rustig van een ritje geniet.

Een groot succes dat een lach op hun gezichtjes tovert. “De kinderen vinden het geweldig”, zegt Daniela Carvalho tegen Reuters. De medisch directeur van de afdeling chirurgie van het ziekenhuis ziet nu geregeld een patiëntje in een luxewagen arriveren. Ook voor hen is het heerlijk om te zien hoe de auto’s de kinderen opfleuren. “En ook hun ouders zien dat ze ontspannen en gelukkig zijn. Zo kunnen we de pijn van hun verblijf hier toch een beetje verzachten.”

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees