Dit is een exclusief artikel voor jou.
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Technische dienst in het nieuw

Technische dienst in het nieuw

Het stockbeheer van alle materialen zou voortaan efficiënter moeten verlopen. Foto: gvh

Kruibeke -

De technische dienst van de gemeente beschikt voortaan over een nieuw magazijn dat een efficiëntere werking moet garanderen.

De nieuwe manier van werken betekent meteen ook een besparing op de kosten van de gemeentelijke technische dienst. “We beschikken sinds vorig jaar over een database, waarin alle werkopdrachten beheerd worden en waar nieuwe werkopdrachten op een eenvoudige manier worden aangevraagd”, vertellen schepen van Openbare Werken Geert De Corte (CD&V) en Jelle Van Bogaert, afdelingshoofd van de technische dienst. “Zo hebben we een duidelijk overzicht van alle aangevraagde werkopdrachten, waardoor de werkplanning eenvoudiger en doeltreffender kan worden opgemaakt.”

“Nu pakken we ook het stockbeheer aan. Het magazijn van de technische dienst in de Kattestraat onderging daarvoor de voorbije maanden een grondige make-over. De nieuwe, doordachte inrichting maakt het mogelijk om alle materiaal functioneler te ordenen.”

“Via een nieuw softwareprogramma hebben we voortaan een reëel zicht op de verbruiksmaterialen en krijgen we een goed beeld van het verbruik ervan op jaarbasis”, klinkt het nog. “De aankopen kunnen meer gecentraliseerd worden en de administratie vereenvoudigd.”

Bovendien kan de technische dienst de gegevens ook gebruiken om betere prijzen te onderhandelen bij leveranciers voor materialen die frequent worden gebruikt.

Het beste van Enkel voor abonnees