Maak kennis met Bella (3), het meisje dat leerde muurklimmen nog voor ze kon stappen

Maak kennis met Bella (3), het meisje dat leerde muurklimmen nog voor ze kon stappen Video: YouTube

De kleuter Bella Costagliola uit het Australische Adelaide heeft op driejarige leeftijd al een speciale gave waar veel ouderen moeite mee hebben. Al van toen ze acht maanden oud was, hield het meisje ervan om te muurklimmen. Intussen is de kleuter al beter in de bezigheid dan het gros van de volwassenen.

Bella wordt sindsdien ook wel de ‘Spider-girl’ genoemd. Het meisje hing al aan een klimmuur nog voor ze kon wandelen. Haar ouders, niet toevallig allebei bergbeklimmers, zorgden ervoor dat ze al op jonge leeftijd een klimmuur in haar speelkamer kreeg. Zo kon ze op elk moment haar talent verder ontwikkelen.

“Het voelt erg natuurlijk aan voor haar”, vertelt moeder Andie Torrealba Meriba. “We hebben video’s van haar toen ze nog een luier aanhad terwijl ze klimt.” Ook op YouTube zijn verschillende beelden van haar talent te vinden. Telkens wanneer het meisje zich uitleeft op de klimmuur, houden haar ouders ondertussen een oogje in het zeil.

Geen schrik bij ouders

Schrik dat Bella zou vallen is bij de ouders niet het geval, ondanks dat ze soms tot enkele meters hoog klimt. “We zien wat ze kan en ze weet zelf ook waartoe ze in staat is”, klinkt het bij vader Andie. “Ze heeft erg krachtige bewegingen en een zeer goede techniek. Ze doet dit al haar hele leven lang. Wandelen of klimmen maakt voor haar dus geen verschil.”

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees