Dierentuin maakt compilatie van vallende reuzenpanda’s, en het resultaat is geweldig

Dierentuin maakt compilatie van vallende reuzenpanda’s, en het resultaat is geweldig Video: Facebook

Al twee jaar lopen de pandawelpen rond in de dierentuin van Toronto. De perfecte reden om een videocompilatie te maken over de dieren, vonden ze bij het personeel. Het resultaat werd een hilarische verzameling van een heleboel valpartijen.

Dat de panda’s niet zelden tegen de vlakte gaan, maakt de video al snel meer dan duidelijk. De grappige beelden laten tientallen momenten zien waarop de schattige dieren op grappige wijze naar beneden. Glijden, rollen, tuimelen of zelfs een duikvlucht: werkelijk alles passeert de revue. “We willen jullie tonen hoe veelbelovend de ontwikkeling is geweest van de eerste Canadese pandawelpjes in de afgelopen twee jaar”, zei de zoo in een persverklaring.

De talrijke valpartijen mogen er soms dan wel pijnlijk uitzien, toch is het de normale gang van zaken bij de dieren. Zo hebben verschillende biologen vastgesteld dat vallen gewoon deel uitmaakt van het speelplezier bij reuzenpanda’s. Het zou zelfs aanzienlijk bijdragen tot de ontwikkeling van de dieren om uiteindelijk volwassen te worden.

Calgary

Dat de beelden al op korte tijd viraal gaan, hoeft niet te verbazen. Op Facebook hebben de pandawelpen al meer dan 200.000 kijkers kunnen plezieren. En ook vele grapjes bleven niet uit. “Ik hoorde dat panda’s een bedreigde diersoort zijn. Nu snap ik het”, laat een van hen weten.

Nog tot maart 2018 zullen de panda’s te bewonderen zijn Toronto. Nadien worden ze overgebracht naar een dierentuin in Calgary.

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees