Passagiers in paniek als vliegtuig zich plots vult met rook, maar dan krijgen ze te horen dat het “niet meer dan normaal” is

Passagiers in paniek als vliegtuig zich plots vult met rook: “Niet meer dan normaal”

Er brak woensdag even paniek uit op een vlucht die net ging vertrekken van een Russische luchthaven toen de passagierscabine zich plots vulde met rook. Enkele passagiers schreeuwden “We staan in brand”, terwijl anderen filmden hoe de rook het toestel vulde. De crew van het vliegtuig bleef er echter heel kalm bij en verzekerde de passagiers dat het niet meer dan normaal was bij het opstijgen: “Maakt u zich geen zorgen, binnen enkele ogenblikken is het voorbij. Dit zijn gewoon de motoren die starten.”

De passagiers van het vliegtuig stonden even doodsangsten uit eens de motoren van het vliegtuig aanschoten toen het nog op de luchthaven van de Russische stad Irkutsk stond, en het toestel zich plots vulde met rook. Hoewel een van de stewardessen de passagiers te woord stond en hen verzekerde dat de rook “niet meer dan normaal was”, werd het vliegtuig toch ontruimd en grondig nagekeken.

Na een vertraging van meer dan drie uur konden de reizigers uiteindelijk toch vertrekken naar hun bestemming Oest-Koet, maar met een ander toestel. Enkele passagiers filmden het incident en de stewardess die hen verzekerde dat er “geen brandgeur” was en dat de rook wel weer zou wegtrekken, en publiceerden de beelden op YouTube, waar ze heel wat ophef veroorzaakten.

Luchtvaartmaatschappij onder vuur

Luchtvaartmaatschappij Angara Airlines, die de vlucht organiseerde, zei dat het toestel pas was nagekeken en dat er mogelijk iets van smeerolie of ander schoonmaakmiddel was achtergebleven in de airco. “Toen de technische medewerkers het vliegtuig hadden nagekeken en de motoren weer hadden opgestart, ontstond er geen rook meer”, aldus het persbericht van Angara Airlines.

Het is niet de eerste keer dat de betrokken luchtvaartmaatschappij negatief in de pers komt de voorbije maanden. Enkele weken geleden dook een video op van een vliegtuigpassagier van Angara Airlines, die zijn “hele leven atheïst was”, tot hij even naar buiten keek tijdens zijn vlucht en zag dat een motor vuur had gevat.

Angara Airlines ligt dan ook onder vuur omdat het nog steeds Antonov An-24-toestellen gebruikt, een type vliegtuig dat al bijna zestig jaar in gebruik is. In 2011 stortte zo’n vliegtuig neer met dodelijke gevolgen, waardoor heel wat Russen eisten dat de toestellen verboden moesten worden.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees