Bijna alle huizen zijn verwoest, en toch blijft deze postbode zijn werk doen

Bijna alle huizen zijn verwoest, en toch blijft deze postbode zijn werk doen Video: Reuters

Grote delen van Californië zijn al verwoest door de ergste bosbranden in recente geschiedenis. Er zijn minstens 31 mensen omgekomen door de vlammen, honderden anderen zijn nog vermist en duizenden huizen en andere gebouwen liggen in de as. Beelden die met een drone werden gemaakt, tonen de hallucinante ravage die door de brandhaarden werd veroorzaakt. Te midden van alle vernieling werd ook een postbode gefilmd, die plichtsgetrouw zijn brieven aflevert in wat overblijft van de woonwijken.

De hulpdiensten in de Californische wijnstreek vrezen het ergste voor komend weekend en voorspellen dat de ellende nog niet voorbij is. Het droge weer en de felle wind zullen de vlammen alleen maar aanwakkeren en zullen volgens de Amerikaanse Nationale Weerdienst voor “extreme brandhaarden” zorgen op zaterdag. Brandweermannen blijven tegen de vlammen vechten, maar moeten jammer genoeg ook heel wat doden en vermisten zoeken tussen de vernielde huizen. De ijverige hulpdiensten zijn echter voorzichtig optimistisch: voor het eerst sinds vorige zondag winnen ze terrein op de vlammen.

Intussen wordt ook duidelijk voor welke ravage de felle branden al hebben gezorgd. Duizenden woonhuizen, kantoorgebouwen en andere bouwwerken zijn volledig van de kaart geveegd, waardoor meer dan 25.000 inwoners hun woonplaats moesten ontvluchten.

Plichtsgetrouwe postbode

Fotograaf Douglas Thron vloog met zijn drone over de verwoeste gebieden en filmde apocalyptische beelden, die recht uit een rampenfilm lijken te komen. Tussen de verwoesting reed één eenzame postbode, die ondanks alle ellende en leed plichtsgetrouw op post bleef om zijn brieven en pakjes te bestellen. De man en zijn bestelwagen zijn het enige teken van leven in de verlaten, troosteloze buitenwijk.

De ijverige postbode deed zijn uiterste best om de wens van enkele inwoners in te willigen, die naar hun verwoeste huis mochten om enkele persoonlijke spullen op te pikken. “De klanten hadden gevraagd om hun post te bezorgen, indien hun brievenbus de felle brand had overleefd”, aldus een lokale manager van het Amerikaanse postbedrijf USPS. “Dit omdat ze niet zelf naar het postkantoor kunnen afzakken om hun post op te pikken.”

Schuilplaatsen

De felle branden legden ondertussen al meer dan 190.000 are van de Californische wijnstreek in de as, ongeveer de helft van de oppervlakte van New York City. De bosbranden zijn de felste die de Amerikaanse staat zag sinds 1933 en voorlopig is er dus nog geen einde in zicht. Er werden al tijdelijke schuilplaatsen gemaakt voor de duizenden mensen die hun huis moesten verlaten of moesten vluchten voor vlammen.

De slachtoffers kunnen gelukkig rekenen op plaatselijke vrijwilligers, die hun best doen om zo veel mogelijk spullen te doneren, maar maken zich wel enorm veel zorgen over hun toekomst eens de brandhaarden zijn gedoofd. Volgens het Rode Kruis weten velen niet eens of hun huis momenteel nog overeind staat.

NIET TE MISSEN

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees