Kinepolis maakt ongelukkige zaalkeuze Antwerp-docu goed: van zaal 13 naar … 1

Kinepolis Antwerpen kreeg vrijdag de wind van voren omdat het de Antwerp-docu ‘Take us home’ in zaal 13 vertoont...het oude stamnummer van aartsrivaal Beerschot Wilrijk. Om het goed te maken verhuizen ze de film vanaf volgende week woensdag naar … zaal 1.

Het getal 13 ligt zeer gevoelig in Antwerpkringen omdat het het stamnummer is van het vroegere Beerschot, dat nu voortleeft als Beerschot Wilrijk (stamnummer 155). Voor Antwerpfans wordt hun ongeluksgetal steevast als ‘12+1’ weergegeven.

Maar bij Kinepolis was men zich daar wellicht niet van bewust, tot een fan een foto deelde van zijn ticket. “Een film over Antwerp in zaal 13... Serieus?”, klinkt het. Ook Antwerp reageerde via Twitter snel en vroeg lachend of de film niet in zaal 1 kan worden vertoond, het stamnummer van de Great Old. Ook Luk Wyns, de maker ‘Take us home’, mengde zich in de discussie met een filmpje.

Kinepolis is niet doof voor de reacties van de Antwerpachterban. Vanaf volgende week woensdag wordt ‘Take Us Home’ wel degelijk vertoond in zaal 1. De documentaire over de comeback van Antwerp werd eerder deze week opgenomen in de vaste programmatie van Kinepolis Antwerpen. Oorspronkelijk stond de film maar vier dagen op de planning, maar tijdens de premièreweek kwam de film meteen binnen op de eerste plaats van de box office bij Kinepolis Antwerpen.

 

 

 

 

 

 

Corrigeer

Meest Gelezen Sport

ENKEL VOOR ABONNEES